Nintendo priprema novu generaciju svoju igraće konzole, evo kada je najranije možemo očekivati

Prodaja Nintendove konzole Switch u posljednje je vrijeme u padu i čini se kako je vrijeme za njena nasljednika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.05.2023. / 09:27

Nintendo (Foto: Afp)

Posljednji prodajni rezultati za konzolu Switch, kao i predviđanja za sljedeće kvartale ne bude previše optimizma za japansku kompaniju. U posljednjoj fiskalnoj godini prodali su nešto manje od 18 milijuna komada modela Switch, što je pad veći od 22 posto u odnosu na 23,06 milijuna koliko su prodali godinu dana ranije. Za fiskalnu godinu koja završava u ožujku 2024. u Nintendu očekuju prodaju od oko 15 milijuna komada svojih konzola.

Legenda o Zeldi Nintendo položio svu nadu u novi nastavak svoje legendarne računalne igre: "Može doseći prihod od milijarde dolara"

To su brojke s kojima se ne može mjeriti s konkurencijom, no svakako treba naglasiti kako je Switch na tržištu od 2017. te je do sada prodano više od 125 milijuna komada. Sve to ukazuje na jednu stvar - vrijeme je za nasljednika.

O novim modelima ove konzole govori se već neko vrijeme te se spominju modeli Switch 2 te Switch Pro. Kada će Nintendo predstaviti novu konzolu i hoće li to biti samo jači model Switcha ili potpuno nova generacija nije poznato, no čini se kako to neće biti prije travnja sljedeće godine. Naime, prema informacijama novinarima Bloomberga, predsjednik Nintenda Shuntaro Furukawa potvrdio je kako do kraja ove fiskalne godine neće predstaviti novi hardver.

To, naravno, ne znači da razvoj nove konzole nije u tijeku već neko vrijeme. Nintendo navodno surađuje sa Sharpom te je izvršni direktor te tvrtke Robert Wu nedavno komentirao kako zajedno s kompanijom čije ime nije smio spomenuti, već neko vrijeme rade na razvoju nove gamerske konzole. Wu kaže kako će Sharp tijekom ove fiskalne godine pokrenuti testnu proizvodnu liniju za proizvodnju LCD-a koji bi se, nagađa se, mogli koristiti upravo u novoj generaciji Switcha.

Shigeru Miyamoto Nakon velikog uspjeha filma Super Mario, i drugi Nintendovi junaci mogli bi se pojaviti u kinima

Ove su kompanije su i ranije surađivale i to na proizvodnji ekrana za dlanovnu konzolu DS, kao i na sastavljanju aktualne konzole Switch.

Dobre vijesti za ljubitelje Nintenda su da japanska kompanija zaista razvija novu generaciju konzole, no morat će sačekati još neko vrijeme dok ne saznaju kako će taj uređaj izgledati i kakve će imati performanse. To će, dakle, biti najranije za godinu dana.

Izvor: Tech Times
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti