Nakon velikog uspjeha filma Super Mario, i drugi Nintendovi junaci mogli bi se pojaviti u kinima

S obzirom na to da bi Super Mario u kinima mogao okrenuti više od milijardu dolara, takvo nešto čini se logičnim.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.04.2023. / 11:38

Shigeru Miyamoto (Foto: Afp)

Nintendo i Illumination postigli su veliki uspjeh s nedavno objavljenim filmom o Super Mariju te se očekuje da bi njegova zarada na kraju mogla premašiti milijardu dolara. S obzirom na to da su Nintendove igre, ali i prepoznatljivi likovi popularni među svim generacijama diljem svijeta, nije teško zaključiti kako suradnja dviju kompanija neće stati samo na jednom filmu, već u budućnosti možemo očekivati i nove naslove.

Nintendo Switch Lite Sljedeće godine očekujemo novu generaciju Nintendove konzole

Takvu je naznaku dao i Shigeru Miyamoto iz Nintenda, čovjek koji je dizajnirao igre s najpopularnijim vodoinstalaterom na svijetu. Molim da obratite pozornost na naše sljedeće proizvode, rekao je u nedavnom intervjuu i istaknuo kako je ovog puta u fokusu bio Mario, ali da je Nintendo poput agencije za talente koja ima i brojne druge likove koji su javnosti dobro poznati i prikladni za filmsko platno. Također, treba naglasiti kako je izvršni direktor animacijskog studija Illumination Chris Meledandri, s kojim je japanska kompanija surađivala na razvoju filma, postao članom Nintendova odbora, što je prilično jasna poruka o smjeru u kojem će ova tvrtka razvijati svoje aktivnosti.

Trenutačno ništa ne može podijeliti, ali siguran sam da ćemo nastaviti s ovim partnerstvom, komentirao je Miyamoto imenovanje Meledandrija u odbor te suradnju s njegovim animacijskim studijom. Na mreži su već počela nagađanja o budućim filmovima pa se neslužbeno spominju Luigi i Zelda kao potencijalni glavni likovi koji bi trebali nastaviti putem kojim je ovaj mjesec krenuo Super Mario.

Slika nije dostupna Potpisan ugovor Microsofta i Nintenda: Jedna od najpopularnijih igara na svijetu trebali bi stići na Switch

Ovo je samo nastavak širenja Nintendova biznisa i izvan svijeta videoigara, a koji među inim uključuju fizičke trgovine i tematske parkove Super Nintendo World.

Izvor: Nintendo Life

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti