Predsjednik Nintenda ima dobre vijesti za sve ljubitelje njihove konzole Switch

Nintendo je do sada prodao više od 100 milijuna konzola Switch te im je važno zadržati visoku prodaju i dalje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.08.2022. / 11:41

Nintendo Switch Lite (Foto: Nintendo)

Nakon što je nedavno Meta povećala cijenu svog VR uređaja Meta Quest 2 za 100 dolara zbog, kako su naveli, povećanja troškova proizvodnje i transporta, neki su se analitičari upitali je li to samo početka poskupljenja proizvoda potrošačke elektronike. Oni koji uskoro namjeravaju kupiti Nintendovu konzolu, mogu biti mirni, barem za sada.

Visoke temperature Iz Nintenda poručili gamerima da ne igraju Switch dok su temperature previsoke

Naime, kako je za japanske medije rekao predsjednik Nintenda Shuntaro Furukawa, kompanija nema planove uskladiti cijenu svoje konzole s rastućim cijenama proizvodnje i transporta (naglasio je da nije porastao samo trošak transporta zrakom, već i brodovima) tako da njihova konzola Switch “u ovom trenutku” neće poskupjeti. Rekao je kako na cijene uvijek gledaju kroz vrijednost zabave koju nude, a tu zabavu žele omogućiti što većem broju osoba.

Nintendo je do sada prodao više od 100 milijuna konzola Switch te im je važno zadržati visoku prodaju i dalje jer, podsjetio je Furukawa, njihovi proizvodi uključuju i softver tako da prodaja konzola direktno utječe i na prodaju softvera i daljnju zaradu.

Razbijen ekran Zbog Nintendove popularne igre ponovno se uništavaju televizori

I bez poskupljenja prodaja Switcha u posljednjem kvartalu pala je za skoro četvrtinu u odnosu na isti kvartal godinu ranije, pri čemu je glavni problem bila nestašica čipova i drugih dijelova. U Nintendu vjeruju kako će se situacija s nestašicama uskoro riješiti, no to automatski ne znači da će značajno porasti prodaja njihove konzole te kažu da je trenutačno teško prognozirati kako će se kretati situacija na tržištu u budućnosti.

Izvor: IGN

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti