Ovogodišnje ljeto u nekim je dijelovima svijeta donijelo natprosječne vrućine. Toplinski val stiže i u Hrvatsku s temperaturama koje se penju prema 40 stupnjeva i najbolje rješenje protiv vrućina jest izležavanje u hladu pored mora i kupanje.

Slika nije dostupna Switch je postao Nintendova najprodavanija konzola u povijesti

No ako niste sretnik koji vrijeme provodi uz šum mora i valova pa vrijeme tijekom ovih toplih dana namjeravate kratiti igranjem videoigara, prenosimo vam upozorenje iz Nintenda oko igranja njihove konzole Switch. Upozorenje je objavljeno na japanskim stranicama i, prema njemu, ova kompanija ne savjetuje igranje Switcha (svih modela - uključujući originalni Switch te OLED Switch i Switch Lite) tijekom previsokih temperatura.

Preporučena temperatura za igranje Nintendove konzole je između 5 i 35 stupnjeva, a igranje po većim temperaturama može predstavljati opasnost i izazvati opekline. Naime, tijekom punjenja i igranja konzola se zagrijava, a ako su temperature u prostoriji u kojoj se igra iznimno velike, na dijelu kože koji je dugoročno u kontaktu sa zagrijanim dijelom konzole mogu nastati opekline.

Slika nije dostupna Predstavljen novi model Nintendove konzole s većim OLED ekranom

S obzirom na to da je upozorenje izdano samo na japanskom, novinari Cneta kontaktirali su američki i britanski odjel kompanije, no komentar (još) nisu dobili, no jasno je kako su preporuke o temperaturama jednake za sve zemlje.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju