Zbog Nintendove popularne igre ponovno se uništavaju televizori

Igra Nintendo Switch Sports oduševila je brojne vlasnike Nintendove konzole, no nekima je u žaru igre ispao kontroler i uništio televizor.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.05.2022. / 11:41

razbijen ekran, TV ekran
Razbijen ekran (Foto: Getty Images)

Nakon što je Nintendo predstavio konzolu Wii sredinom prvog desetljeća dvijetisućitih, tada je najpopularnija igra bila Wii Sports koja je pružila jedan potpuno novi način igranja. Za igranje virtualnog tenisa, kuglanja, boksa i slično korisnici nisu mogli samo sjediti, već su trebali biti aktivni, kretati se po stanu i zamahivati kontrolerom kako bi sudjelovali u tom obliku sporta.

Slika nije dostupna Switch je postao Nintendova najprodavanija konzola u povijesti

Igra je oduševila sve gamere, no jedan od problema bio je što bi ponekad zaigranim gamerima prilikom zamaha kontroler ispao iz ruke i razbio televizor. Nedavno se u prodaji pojavila verzija ove igre (Switch Sports) za posljednju generaciju Nintendove konzole Switch, no s novom igrom na novoj konzoli ostali su stari problemi.

Naime, ponovno su zabilježeni slučajevi razbijenih televizora tijekom igranja virtualnog sporta na novom Nintendu. Jednom mladom gameru to se dogodilo dok je putem Twitcha prenosio partiju virtualnog tenisa. Kontroler mu je ispao iz ruke i odletio ravno u televizor, razbivši ekran.

Nintendo je jednostavno pokušao riješiti taj problem na starom i novom modelu svoje konzole putem vezica koje se povezane s kontrolerima i koje se postave oko zapešća. U slučaju da kontroler tijekom igre ispadne iz ruke, on neće udariti u televizor jer će ga u tome zaustaviti vezica. Problem je, komentirali su na stranici Kotaku, što rijetko tko zaista koriste te vezice, a sada su neki požalili zbog toga jer su tijekom igre Switch Sportsa uništili svoj televizor.

Slika nije dostupna Predstavljen novi model Nintendove konzole s većim OLED ekranom

Prodaja ove igre počela je nedavno te, usprkos razbijenim ekranima (a jasno je da će ih biti još), korisnici i novinari koji prate industriju videoigara većinom imaju pozitivne komentare na Switch Sports koji je mnoge vratio 15-ak godina unatrag kada su milijuni uživali u originalnom Wii Sportsu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti