Roblox stiže i na PlayStation i Switch?

Prvi čovjek kompanije rekao je kako su PlayStation, Switch i Oculus Quest savršene platforme za Roblox, no nije htio govoriti kada bi ta platforma mogla postati dosutpna na Sonyjevoj i Nintendovoj konzoli.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.05.2021. / 14:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Brojni roditelji su vjerojatno upoznati s Robloxom, iako mnogima i dalje nije točno jasno o čemu se tu radi. Riječ je o internetskoj platformi putem koje djeca (koja su ciljana skupina) mogu ne samo igrati brojne videoigre, već i stvarati vlastite igre, a važan naglasak Robloxa je i u komunikaciju korisnika. Roblox bi, dakle, mogli opisati kao neku vrstu virtualnog dječjeg igrališta, a za pristup tom igralištu potrebni su mobilni uređaji, osobna računala ili jedna od Microsoftovih igraćih konzola Xbox (One, X ili S).

S mobitelom i u krevetu Djeca više ne troše džeparac na bombone, nego na Fortnite, a već sada štede i za Appleove uređaje

U tom virtualnom svijetu ne mogu uživati vlasnici PlayStationa ili Nintendove konzole Switch jer za njih još ne postoji verzija Robloxa. No to bi se uskoro moglo promijeniti. Tijekom objave poslovnih rezultata tvrtke za posljednji kvartal suosnivač i izvršni direktor kompanije Dave Baszucki na pitanje o dolasku Robloxa na platforme poput PlayStationa rekao je: Dugoročno, Switch, PlayStation, Quest, sve su to savršene platforme za Roblox. Dakle, Baszucki je s tim komentarom otkrio dio planova svoje tvrtke, no pri tome je naglasio da neće objavljivati neke vremenske rokove o dolasku Robloxa na spomenute platforme.

Širenje Robloxa na nove platforme vjerojatno će utjecati na povećanje vrijednosti kompanije čije su dionice prije dva mjeseca izlistane na burzi u New Yorku. Na krilima odličnog IPO-a prvi čovjek kompanije postao je milijarder, a s prvim danom poslovanja na burzi vrijednost Robloxa premašila je vrijednost velikih i poznatih gamerskih kompanija poput Take Twoa, Ubisofta i Electronic Artsa, što dovoljno govori o popularnosti i potencijalu te platforme. Trenutačna tržišna vrijednost Robloxa veća je od 41 milijardu dolara.

Izvor: Android Central

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti