Switch je postao Nintendova najprodavanija konzola u povijesti

Tijekom cjelokupnog životnog vijeka Nintendo Wii prodan je u 101,65 milijuna komada, a prodaja Switcha sada je dosegla 103,54 milijuna komada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.02.2022. / 07:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Nintenda su objavili prodajne brojke za svoju konzolu Switch u posljednja tri mjeseca prošle godine, a iako one predstavljaju pad od osam posto u odnosu na godinu ranije, u japanskoj kompaniji mogu imati razloge za zadovoljstvo. Na krilima odlične prodaje nove verzije Switcha (OLED Switch) tijekom tog kvartala prodano je 10,67 milijuna konzola, čime je broj ukupno prodanih modela Switch premašio 100 milijuna. To su puno bolje brojke i od Sonyja koji je u velikim problemima s nestašicom čipova te su u posljednja tri mjeseca prošle godine prodali samo 3,9 milijuna PlayStationa 5.

Slika nije dostupna Roblox stiže i na PlayStation i Switch?

Također, ono što je još važnije za naglasiti jest da je sada Switch postao najprodavanija Nintendova konzola u povijesti. Do sada je tu titulu držao model Wii, koji je bio iznimno popularan krajem prvog desetljeća dvijetisućitih te je tijekom cijelog životnog razdoblja Wiija prodano 101,63 milijuna tih konzola. S posljednjim kvartalom prodaja Switcha dosegla je 103,54 milijuna te će, jasno, samo rasti i dalje.

U istom razdoblju mogu biti zadovoljni i s prodajom softvera te su ostvarene najbolje brojke još od predstavljanja Switcha. Najpopularnija igra tijekom posljednja tri mjeseca bila je Pokemon Brilliant Diamond and Shining Pearl koja je prodana u skoro 14 milijuna primjeraka, zatim Mario Kart 8 Deluxe prodan u skoro 8 milijuna primjeraka, zatim Mario Party Superstars sold (5.43 milijuna) i Animal Crossing: New Horizons (4,99 milijuna).

Slika nije dostupna Nintendo upozorava da bi globalna nestašica čipova mogla ugroziti proizvodnju njihove najuspješnije konzole

Što se prognoze za ovu fiskalnu godinu tiče (koja završava zadnjim danom ožujka), Nintendo je smanjio prognozu pa, umjesto ranije najavljivanih 24 milijuna komada, očekuju prodaju od 23 milijuna konzola. Razlog je, naravno, nestašica čipova.

Izvor: Reuters


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti