Nintendo upozorava da bi globalna nestašica čipova mogla ugroziti proizvodnju njihove najuspješnije konzole

Igranje računalnih igara doživjelo je velik porast tijekom pandemije novog koronavirusa, no proizvodnja čipova ne može držati korak s tim porastom, a posljedice osjećaju proizvođači konzola poput Nintenda i Sonyja.

Branimir Vorša | 06.05.2021. / 17:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nintendo je u posljednjih kodinu dana prodao 28,8 milijuna Switch konzola, što je na kraju bilo čak dva milijuna više od njihove projekcije za isti period.

I dok je njihova zarada na rekordnoj razini, iz Nintenda upozoravaju da bi nestašica čipova mogla poremetiti proizvodnju njihovog najuspješnijeg (već spomenutog) uređaja.

iz Nintenda predviđaju da bi od ožujka 2021. do kraja ožujka 2022. godine mogli prodati 25,5 milijuna Switch konzola, što je obzirom na rezultate prodaje iz prethodne fiskalne godine pomalo konzervativno.

Predsjednik Nintenda Shuntaro Furukawa rekao je analitičarima da je Nintendov cilj ove godine prebaciti zadani cilj ukupne prodaje Switch konzola, koji je procijenjen na 190 milijuna prodanih primjeraka.

Pandemija novog koronavirusa isprva se pokazala kao dobra prilika za prodaju više igraćih konzola Nintenda, a kasnije se pokazalo da je zapravo toliko ubrzala prodaju da je došlo do gušenja opskrbnog lanca.

Izvor: South China Morning Post

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti