Potpisan ugovor Microsofta i Nintenda: Jedna od najpopularnijih igara na svijetu trebali bi stići na Switch

Prije toga, potrebno je da regulatorna tijela daju zeleno svjetlo za Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.02.2023. / 13:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Regulatorna tijela i dalje provode istragu oko Microsoftove akvizicije Activision Blizzarda teške 69 milijardi dolara i još se ne zna kakva će biti konačna odluka, hoće li dati palac dolje ili gore za ovo preuzimanje. Jedna od kompanija koja se protivi akviziciji je Sony koji konstantno upozorava na potencijalne negativne posljedice za gamersku industriju, kao i za njih same, ako Activision jednom zaista postane dio Microsofta.

Slika nije dostupna Šef Microsofta želi Call of Duty i na Nintendo Switchu

U Sonyju tvrde da bi, ako jednom igre Activisiona, a to se pogotovo odnosi na jednu od najpopularnijih igara uopće Call of Duty, budu dostupne samo na Xboxu, mnogi bi gameri zbog toga bili spremni promijeniti platformu na kojoj igraju i PlayStation zamijeniti Xboxom.

S druge strane, Microsoft se svim silama trudi pokazati kako ne samo da se ništa neće promijeniti, već će cijela industrija imati korist od njihova preuzimanja Activision Blizzarda. Konkretno, to bi trebali osjetiti vlasnici Nintendovih konzola te je Microsoftov predsjednik Brad Smith ovaj tjedan objavio kako je njegova tvrtka potpisala desetogodišnji ugovor s Nintendom. Prema tom ugovoru, igre za Xbox, ali i naslovi Activisiona - uključujući i Call of Duty, trebali bi se pojaviti na Nintendovim konzolama u isto vrijeme kada i na Xboxu.

Microsoft i Nintendo sada su ispregovarali i potpisali 10-godišnji ugovor s kojim će Call of Duty biti dostupan igračima Nintenda isti dan kada se pojavi i na Xboxu sa svim opcijama i sadržajem, tako da mogu uživati u CoD-u na isti način kao i gameri koji igraju na Xboxu i PlayStationu, stoji u službenoj objavi.

Da bi naslovi Activisiona bili dostupni na Switchu, prvo je potrebno dobiti odobrenje od regulatora. Mnogi su već zaboravili kako su vlasnici jedne verzije Nintendove konzole imali prilike igrati Call of Duty na svojim konzolama. Bilo je to prije deset godina kada je igra CoD: Ghosts bila dostupna za model Wii U.

Slika nije dostupna Nintendo je zaista pripremao konzolu Switch Pro, a evo kakvi su im sada planovi

Ova Microsoftova odluka i nije neko iznenađenje jer je još prošle godine šef Xboxa Phil Spencer rekao kako im je plan tretirati Call of Duty slično kao i Minecraft, odnosno žele da bude dostupan na brojnim platformama, uključujući i na Nintendovim konzolama. Sličan je ugovor o desetogodišnjoj suradnji Microsoft ponudio i Sonyju. Microsoftov je argument kako nema nikakvog ekonomskog smisla da Call of Duty ne bude dostupan na PlayStationa jer tvrtka zarađuje veliki novac od prodaje svojih igara i dodatnog sadržaja vlasnicima plejki.

Izvor: Kotaku
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti