Nove glasine oduševile ljubitelje Nintenda

Iz japanske kompanije i dalje šute, no glasina o njihovu novom uređaju sve je više i predstavljanje je, čini se, jako blizu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.08.2023. / 11:36

Nintendo (Foto: Afp)

Nintendova igraća konzola nove generacije Switch na tržištu se pojavila još početkom 2017. godine. U japanskoj kompaniji mogu biti iznimno zadovoljni dosadašnjim prodajnim brojkama svoje konzole, no svjesni su kako, ako žele ostati konkurentni na tržištu i zadržati velike prodajne brojke, moraju razmišljati o budućnosti i nasljedniku svoga popularnog uređaja.

Otvorenje Gamescoma Otvoren najveći svjetski sajam računalnih igara: Očekuje se gotovo 300 tisuća posjetitelja

Glasine o nasljedniku Switcha čitamo već dugo vremena te, ako ćemo se voditi poslovicom gdje ima dima, ima i vatre, čini se da nismo daleko od predstavljanja Nintendova Switcha 2. Te su glasine dodatno podgrijane nakon velikog gamerskog sajma Gamescom, koji je prošlo tjedan održan u Njemačkoj. Tijekom tog sajma Nintendo je navodno "iza zatvorenih vrata" nekim developerima i predstavnicima tiska prikazao novu konzolu, odnosno njezinu razvojnu verziju.

Službene potvrde ove informacije nema, no i ranije se po medijima šuškalo kako je Nintendo počeo sa slanjem developerske verzije nove konzole gamerskim studijima kako bi mogli početi razvijati igre za nadolazeći model. S obzirom na to da je glasina o Switchu 2 sve više, može se zaključiti da je dan predstavljanja te konzole vrlo blizu.

Ako su točne ranije glasine prema kojima će prodaja Switcha 2 početi tijekom sljedeće godine, japanska bi tvrtka već ove godine mogla prikazati taj model kako bi stvorila hype među gamerima. Aktualna generacija predstavljena je manje od pola godine prije početka službene prodaje pa bi se na sličan potez Nintendo mogao odlučiti i za njezina nasljednika.

Ljubiteljima Nintenda sada slijedi čekanje, no s obzirom na to da je glasina o novoj konzoli sve više i većina njih ukazuje kako će se ova konzola na policama trgovina pojaviti tijekom 2024. godine, to čekanje ne bi trebalo biti dugo.

Otmica Oteta 14-godišnja djevojčica pronađena zahvaljujući omiljenom uređaju

Bit će zanimljivo vidjeti što će donijeti nova verzija jer, dok neki govore o Switchu 2, spominje se i nabrijanija verzija postojeće konzole - Nintendo Switch Pro, koja će imati sličan dizajn, snažniji hardver i, naravno, bit će skuplja.

Izvor: The Gamer


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti