Oborio rekorde: Ovo je najprodavaniji pametni sat na Amazonu

Već nakon predstavljanja Fitbita Verse bilo je jasno kako je riječ o odličnom uređaju, što su sada potvrdile i brojke o broju isporučenih satova.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.06.2018. / 09:58

Fitbit Versa (Foto: Fitbit) (Foto: Fitbit)

Čini se kako je Fitbit s nedavno predstavljenim pametnim satom Versa našao idealnu kombinaciju cijene i naprednih opcija koje korisnici traže na takvim uređajima. Kada tome dodamo i atraktivni dizajn, jasno je zašto su već nakon predstavljanja tog uređaja tehnološki novinari i ljubitelji nosivih uređaja na internetu komentirali kako se napokon pojavio pametni sat koji bi mogao ugroziti Appleov sat koji dominira ovim tržištem.

Prve recenzije također su bile pozitivne, a iako Versa po prodaji vjerojatno neće nadmašiti Apple Watch, u Fitbitu mogu biti i više nego zadovoljni s početnom prodajom gadgeta.

Fitbit Versa na tržištu se pojavio 16. travnja, a prema informacijama iz kompanije, već je isporučen u više od milijun primjeraka te je, napominju na ZDnetu, Versa oborila Fitbitov rekord u brzini prodaje i isporuke milijun uređaja.

Također, to je trenutno najprodavaniji pametni sat na Amazonu, a s obzirom na pozitivne recenzije sata i zadovoljne korisnike, kao i nove opcije namijenjene ljepšem spolu, jasno je kako u kompaniji mogu očekivati nastavak dobre prodaje i u budućnosti.

Suosnivač i izvršni direktor kompanije James Park u objavi za javnosti pohvalio se kako se od početka dostupnosti Fitbit OS-a više od 18 tisuća programera pridružilo Fitbitovoj zajednici te je više od 900 aplikacija i lica za satove dostupno korisnicima njihovih pametnih satova, a može se očekivati kako će se i ta brojka povećavati na krilima odlične prodaje Verse.

No Park i ekipa iz njegove kompanije, koliko god da su zadovoljni s trenutnom situacijom i prodajom sata, svjesni su kako moraju razmišljati i o budućim proizvodima jer u drugoj polovici godine stiže velika konkurencija.

Osim novog Appleova sata (zbog kojeg bi model treće generacije mogao pojeftiniti i postati još veća konkurencija Versi), očekujemo i nove modele satova koje će pokretati novi Qualcommov Snapdragon procesor razvijen upravo za pametne satove te nova generacija Googleova Wear OS-a, a navodno će i Google predstaviti prvi pametni sat Pixel.

Izvor: ZDnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti