Cijena 200 dolara: Ovo je "pametni sat za sve"

Nakon razočaravajuće prodaje Fitbit Ionica, ova je kompanija predstavila novi atraktivni model pametnog sata čiji će glavni adut biti cijena.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.03.2018. / 13:48

Fitbit Versa (Foto: Fitbit) (Foto: Fitbit)

Prije nekoliko dana pisali smo o pametnom satu koji priprema Fitbit i čiji bi glavni adut u borbi s Appleom i njihovim satom koji dominira ovim tržištem trebala biti cijena. Fitbit je jučer službeno predstavio ovaj uređaj koji se može pohvaliti s većinom opcija koju danas očekujemo od pametnih satova, uz pristupačnu cijenu od 199 dolara.

Iz Fitbita kažu kako je ovo "pametni sat za sve" koji će privući i korisnike koji traže napredne opcije za fitness, kao i one koji namjeravaju kupiti prvi pametni sat, ali su im trenutni modeli preskupi.

Fitbit Versa zamijenit će model Blaze, a iako će dio korisnika odbiti činjenica što nema GPS (što znači kako će ga biti potrebno povezati s pametnim telefonom za praćenje lokacije), većina će biti zadovoljna sa senzorom za praćenje otkucaja srca, baterijom koja može izdržati četiri dana, prikazivanjem obavijesti s pametnih telefona, praćenjem kvalitete spavanja, vodootpornosti te s aplikacijama koje su dostupne i na modelu Ionic.

Također, na ovaj pametni sat korisnici će moći pohraniti glazbu te je putem Bluetootha reproducirati na bežičnim slušalicama tijekom trčanja ili vježbanja.

Naša je misija učiniti sve ljude na svijetu zdravijima. Nastavit ćemo pomagati korisnicima u kontroliranju njihove težine, kako bi bili aktivniji i fit, bolje spavali i smanjili stres, komentirao je prilikom predstavljanja ovog sata suosnivač i CEO kompanije James Park, dodavši kako će ljudima pomoći i pri svladavanju većih zdravstvenih problema, poput dijabetesa, srčanih problema, problema sa spavanjem i drugih.

Osim ovog uređaja koji se već danas može prednaručiti, a u prodaji će se pojaviti u travnju, Fitbbit je predstavio i fitness-narukvicu Ace namijenjenu djeci od 8 godina koja će pratiti aktivnosti djece i poticati ih na vježbanje te će se prodavati po cijeni od 100 dolara.

S ova dva uređaja kojima je cijena u prvom planu Fitbit će pokušati ponovno zauzeti veći dio tržišta nosivih uređaja i pametnih satova na kojima su proteklih godina dominirali, no situacija se promijenila u posljednje vrijeme, a glavni krivac za to je Apple i njihov Apple Watch koji je najprodavaniji pametni sat na tržištu.

O tome hoće li uspjeti zauzeti veći dio tržišta i ponovno osvojiti korisnike s modelom Versa možda ovisi i budućnost kompanije, napominju na Venture Beatu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti