Učenici izradili posebnu klupu za one koji imaju tegobe s - leđima: "Super, ne može biti bolja!"

Iako tek završavaju prvi razred srednje škole, za svoju su inovaciju nagrađeni već nekoliko puta. U manje od godinu dana izradili su posebnu klupu koja će biti od koristi onima koji imaju tegobe s leđima, ali i svim drugim prolaznicima.

DNEVNIK.hr | 13.06.2022. / 20:34

Galerija

Igor Amidžić i Filip Horvat iz Virovitice - naša su Bolja Hrvatska. Osim predanosti školovanju, veže ih i poznanstvo od djetinjstva.

Horvat, učenik CNC operater, kaže da su na ideju došli zbog umirovljenika. Zamislite sad penzioneri dođu, nemaju gdje sjesti, treba im masaža... Samo dođete na ulicu, sjednete za besplatnu masažu, pojašnjava Horvat. Nadovezao se učenik vodoinstalater Amidžić koji je rekao da je ideja nastala jer stariji više kukaju da ih bole leđa.

Bolja Hrvatska: Filip Horvat i Igor Amidžić Bolja Hrvatska: Filip Horvat i Igor Amidžić - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Na međunarodnom sajmu inovacija u Iloku ovi su đaci osvojili zlato u konkurenciji od gotovo sto inovatora. Njihove sobe krase još dvije medalje - jedna iz Ivanić Grada i jedna koja je stigla iz Mađarske, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

Velika podrška, osim obitelji, im je i profesor, ali i mentor Zoran Kozjak. Jako dobro nadopunjuju jedan drugoga. Oni su nadareni učenici za ovaj dio programa i danas-sutra oni će biti jako dobri majstori, smatra Kozjak.

Ivan Mrvoš Oni su dokaz da se uspjeti može i bez odlaska u inozemstvo: Kako su mladi inovatori iz Imotskog i Solina postali konkurentni na svjetskom tržištu

Slika nije dostupna Ovo je primjer edukacije kakav želimo u Lijepoj Našoj! Osnovnoškolce kroz strip inspiriraju inovatori iz Hrvatske

Super, ne može biti bolja! Trebali su to i prije napraviti, smatra Darko nakon isprobane masaže. Horvat kaže da je mislio poslije škole otići na fakultet jer mu te diplome i zlatne medalje daju dosta bodova za faks i budući posao.

Amidžić kaže da će ovaj posao vjerojatno raditi do kraja života. Poruku imaju i za svoje vršnjake. Neka nastave našim tempom. Neka uče, rade i upišu fakultete, zaključuju učenici.

Više o nadarenim učenicima pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti