Retrolegenda: Ova je konzola popularnija od PlayStationa, Xboxa i Switcha

U SAD-u u lipnju najprodavanija igraća konzola bio je Nintendov NES Classic, jeftina retro konzola s 30 igara iz osamdesetih.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.08.2018. / 11:36

Ilustracija: GettyImages
Ilustracija: GettyImages

Svi ljubitelji videoigara teško mogu odoljeti modernim konzolama – posljednje generacije Sonyjeva PlayStationa i Microsoftova Xboxa dolaze sa snažnim hardverom i igrama fantastične grafike, dok prošlogodišnji model Nintendova Switcha sa zabavnim igrama poput Super Marija i Zelde postiže odlične rezultate i već je prodan u skoro 20 milijuna primjeraka. No usprkos odličnoj grafici, zanimljivim pričama i kompleksnosti igara modernih konzola, ljudi nekada samo žele pola sata ili sat vremena odigrati kratke zabavne igre uz koje će se opustiti i odmoriti.

Prije dvije godine Nintendo je upravo za takve gamere, ali i sve nostalgičare koji su u osamdesetima i devedesetima uživali u igrama na njihovim platformama predstavio NES Classic, malu retrokonzolu s 30 popularnih Nintendovih igara iz prošlog tisućljeća. Ta je konzola brzo rasprodana, a u trgovinama u SAD-u ponovno je u prodaji od lipnja, a koliko je popularna među korisnicima i ljubiteljima retroigara najbolje govori podatak o prodaji igraćih konzola iz lipnja koji je objavio NPD.

Prema tim podacima, Nintendo Entertainment System (NES) Classic po prodaji je nadmašio sve konzole u SAD-u – dakle, prodan je u više komada od PlayStationa 4, novog Xboxa i Nintendova Switcha. Osim nostalgije za modernom verzijom te retrokonzole, glavni razlog ovakvog prodajnog uspjeha NES-a jest njegova cijena. Naime, u SAD-u se prodaje po cijeni od 59 dolara, što je za mnoge isplativa investicija koja će omogućiti sate i sate igranja s 30 instaliranih igara i klasika poput Super Marija, Metroida, Donkey Konga, Legende o Zeldi, Pac-Mana itd.

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti