Snažan hardver i moćna baterija: Vivo s dva modela kreće u osvajanje tržišta telefona s fleksibilnim zaslonima

Na kineskom tržištu dostupna su dva nova Vivova telefona - X Fold 3 i X Fold 3 Pro.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.03.2024. / 15:49

Vivo X Fold 3 Pro (Foto: Vivo)

Vivo je predstavio svoje nove adute na tržištu telefona s fleksibilnim ekranima. Iako ovakvi uređaji i dalje nisu toliko popularni na masovnom tržištu, konkurencija na tržištu je sve veća, a njihova prodaja konstantno raste, pri čemu tržištem dominira Samsung sa svojim modelima iz serije Galaxy Z.

Vivo Pad Air Tablet za mase: Izgleda poput Appleova aduta, ali je puno, puno jeftiniji

Dominaciju Samsunga pokušat će ugroziti Vivo s dva nova modela iz serije X Fold - X Fold 3 i X Fold 3 Pro. Oba modela imaju vanjski ekran dijagonale 6,53 inča te unutrašnji 8,03-inčni ekran te je u oba slučaja riječ o AMOLED ekranima frekvencije osvježavanja 120Hz. Kao i u slučaju Samsungova Folda, uređaj se otvara poput knjige, a puno je zanimljiviji, naravno, model Pro.

Vivo X Fold 3 Pro (Foto: Vivo)

Vivo X Fold 3 Pro pokreće čipset Snapdragon 8 Gen 3, ima 16GB RAM-a i 512GB, odnosno 1TB prostora za pohranu podataka. Dolazi sa snažnom, 5700 mAh baterijom i podrškom za 100W punjenje, odnosno 50W bežično punjenje. Sa stražnje strane nalaze se 3 kamere - glavna rezolucije 50MP, zatim 50MP širokokutna te 64MP telefoto senzor s trostrukim zumom i optičkom stabilizacijom slike. Na svakom ekranu ima i po jednu 32MP selfie kameru. Tehnološki mediji posebno spominju i njegovu težinu od samo 236g tako da je, usprkos većoj bateriji, lakši od glavnog konkurenta na ovom tržištu, Samsungova Galaxyja Z Fold 5 koji ima 4400mAh bateriju i težak je 253g.

Model X Fold 3 još je lakši (219g), a pokreće ga starija generacija Snapdragona (8 Gen 2) i dostupan je u verzijama s 12/16GB memorije i u tri verzije ovisno o dostupnoj pohrani podataka - 256 i 512GB te 1TB. Također ima 3 kamere sa stražnje strane, pri čemu rezolucija sve 3 kamere iznosi 50MP, a za glavni senzor koristi se Sonyjev IMX920. Svaki ekran ima po jednu 32MP kameri za snimanje selfija. Dolazi sa slabijom baterijom kapaciteta 5500 mAh, a puni se nešto sporije u odnosu na model Pro te podržava 80W punjenje.

Vivo X90 Pro RECENZIJA Vivo X90 Pro: Flagship telefon snažnog hardvera i fantastičnih fotografskih mogućnosti

Vivo s novim modelima, a pogotovo s modelom X Fold 3 Pro napada Samsung i posljednju generaciju njihova Folda, kao i nedavno predstavljen Honorov smartphone Magic V2. Njihovi telefoni na početku će biti dostupni samo u Kini (početna cijena preračunata u dolare iznosi 970 dolara za model X Fold 3, odnosno 1375 dolara za model Pro), a s vremenom ih očekujemo i na drugim tržištima, no još nije poznato kada bi se mogli pojaviti u prodaji i u drugim državama.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti