Samsung priprema jeftiniju verziju modela Z Fold

Tijekom ljeta očekujemo predstavljanje modela Galaxy Z Fold 6 i Flip 6, no spominje se i cjenovno pristupačniji Fold.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.02.2024. / 09:10

Samsung Galaxy Z Flip 4 i Z Fold 4 - 4 (Foto: Samsung)

Tijekom ljeta, sad već tradicionalno, očekujemo novu generaciju Samsungovih telefona s fleksibilnim ekranima. Iako je konkurencija na ovom tržištu sve veća, južnokorejska tvrtka i dalje je dominantna, a čini se kako bi prevlast na tržištu telefona sa savitljivim ekranima mogli pokušati zadržati predstavljanjem svog prvog cjenovno povoljnijeg fleksibilnog telefona.

Samsung Galaxy Z Flip5 i Z Fold5 Fleksibilni telefoni sve su popularniji, a to pokazuju i nove Samsungove brojke

Glasine o telefonu srednje kategorije sa savitljivim ekranom pojavljivale su se i ranije, a iako su ih iz Samsunga demantirali, nove informacije govore da za kojih pola godine zaista možemo očekivati još jedan model iz serije Galaxy Z Fold, čija će cijena biti pristupačnija većem broju korisnika.

Naime, tehnološki mediji dokopali su se informacija o kodnim imenima nadolazećih telefona, a ta kodna imena su - “Q6”, “B6” i “Q6A”. S obzirom na to da su kodna imena Galaxyja Z Fold 5 i Flip 5 bila “Q5” i “B5”, jasno je kako su dva modela s novim kodnim imenima njihovi nasljednici, no najzanimljivije je treće kodno ime - Q6A”. Na Android Policeu podsjećaju kako su telefoni iz serije “A” Samsungovi cjenovno najpovoljniji uređaji, tako da to kodno ime s prvim slovom abecede sugerira što možemo očekivati od tog uređaja, a to je niža cijena.

Konkurencija na ovom tržištu sve je veća, pogotovo u Kini i od strane kineskih kompanija poput Huaweija, Xiaomija, Honora, Viva i drugih tako da je jasno da će njihov udio na tržištu s vremenom biti sve veći, čime će rasti pritisak na Samsung i njihovu dominaciju. Jedan od načina na koji bi južnokorejska tvrtka mogla odgovoriti na takve prijetnje jest upravo predstavljanjem jeftinijeg telefona.

Samsung Galaxy Z Flip 5 - 13 Raste potražnja za pametnim telefonima s fleksibilnim ekranima

Nakon što je Samsung godinama dominirao globalnim tržištem pametnih telefona, prošle godine Apple je prodao najviše telefona na svijetu. Ipak, situacija bi se ove godine opet mogla promijeniti, odnosno vratiti na staro jer analitičari koji prate Apple najavljuju osjetan pad potražnje za iPhoneom, pogotovo u Kini.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti