Samsung planira jeftiniji model fleksibilnog telefona

Čini se kako bi Unpacked konferencija koju Samsung planira najvjerojatnije za kolovoz, mogla biti jedan od njihovih najzanimljivijih evenata ove kompanije koja će donijeti brojne novitete.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.11.2023. / 14:43

Samsung Galaxy Z Flip 5 - 13 (Foto: Zimo)

Sve je veća konkurencija na tržištu pametnih telefona s fleksibilnim zaslonom. Samo u posljednja tri mjeseca predstavljeno je čak 13 novih modela savitljivih telefona te je za očekivati da će ponuda na tržištu konstantno rasti, a jednom se u igru možda uključi i drugi najveći mobilni proizvođač na svijetu, Apple, koji je i dalje prilično oprezan kada je u pitanju ova kategorija uređaja.

Novi Samsungovi uređaji Je li ovo best buy telefon? Samsung predstavio Galaxy S23 FE

S druge strane, kompanija koja dominira ne samo mobilnim, već i tržištem savitljivih pametnih telefona ima velike planove kako povećati prodaju i privući što veći broj kupaca uređaja s fleksibilnim ekranima. A ti se planovi odnose na uređaj s prihvatljivijom cijenom u odnosu na njihove trenutačne modele, ali i ostale uređaje na tržištu.

Iako se savitljivi ekrani s kvalitetom i dalje ne mogu usporediti s klasičnim telefonima, tehnologija je sve bolja te mnogima puno veći problem predstavlja cijena koja je više u odnosu na obične pametne telefone. Samsung to želi promijeniti i, prema posljednjim glasinama, u planu im je pametni telefon s fleksibilnim ekranom srednje kategorije, koji će imati nižu cijenu. Iako nije poznato o kakvom će tipu uređaja biti riječ, za pretpostaviti je da će on biti napravljen u preklopnom stilu poput modela iz serije Flip koji su jeftiniji u odnosu na modele iz serije Fold, koji su neka vrsta hibrida između telefona i tableta.

Na mreži se čak spominje kako bi to mogao biti uređaj iz serije FE, odnosno Fan Edition u kojoj Samsung kombinira odličan hardver i napredne opcije s povoljnom cijenom. Predstavljanje modela Samsung Galaxy Flip SE možemo očekivati tijekom sljedeće godine, vjerojatno tijekom konferencije Unpacked na kojoj će južnokorejska kompanija predstaviti i novu generaciju telefona iz serija Fold i Flip.

Samsung Galaxy Z Flip 5 - 13 RECENZIJA Samsung Galaxy Z Flip 5 - na korak do zaista izvrsnog preklopnog telefona

Na toj konferenciji Samsung bi mogao predstaviti još neke novitete pored pametnih telefona sa savitljivim ekranima. Naime, prema glasinama koje su se ovaj tjedan raširile mrežom, kompanija planira i svoj uređaj za virtualnu stvarnost s kojim namjerava konkurirati Appleu i njegovom modelu Vision Pro, a koji bi se u prodaji trebao pojaviti početkom sljedeće godine. Ako su te glasine istinite, u drugoj polovici godine očekuje nas jedan od najzanimljivijih Samsungovih evenata na kojem, pored očekivanih nasljednika modela Fold i Flip, možemo očekivati cjenovno pristupačniji fleksibilni smartphone, kao i AR/VR uređaj.

Izvor: Tech Times

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti