Je li ovo best buy telefon? Samsung predstavio Galaxy S23 FE

Pored novog telefona, Samsung je predstavio i dva modela tableta iz serije FE, kao i nove slušalice.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.10.2023. / 14:22

Novi Samsungovi uređaji (Foto: Samsung)

Nakon što smo o novom telefonu iz Samsungove serije Galaxy FE mjesecima slušali glasine, južnokorejska kompanija napokon je i službeno predstavila ovaj model, ali i dva modela tableta i jedne slušalice iste serije. Uređaji iz ove serije, što je kratica za Fan Edition, napravljeni su kako bi korisnicima pružili cjenovno povoljnije verzije popularnih uređaja, pri čemu zadržavaju neke premium hardverske i softverske opcije. Upravo zbog toga smatra ih se best buy uređajima jer daju najveću vrijednost za uloženi novac.

Samsung Galaxy Samsung priprema potpuno novi uređaj, na tržištu bi se trebao pojaviti uskoro

Smartphone Galaxy S23 FE dolazi s AMOLED ekranom dijagonale 6,4 inča, FHD+ rezolucije i frekvencije osvježavanja 120Hz. Pokreće ga malo stariji, ali i dalje snažan čipset Snapdragon 8 Gen 1, ima 8 GB RAM-a te 128, odnosno 256 GB prostora za pohranu podataka. Sa stražnje strane ima 3 kamere - 50MP glavni senzor, 12MP ultraširoku kameru te 12MP telefoto kameru, dok se s prednje strane nalazi 10MP kamera za snimanje selfija.

Novi Samsungovi uređaji (Foto: Samsung)

Kapacitet baterije iznosi 4500mAh te telefona podržava i bežično punjenje baterije, kao i 25W punjenje putem kabela zahvaljujući kojem se za pola sata baterija napuni do 50 posto kapaciteta. Operativni sustav na kojem radi je Android 13, a treba naglasiti i IP68 certifikat zaštite od vode i prašine. Na tržištu bi se trebao pojaviti krajem ovog mjeseca po početnoj cijeni od 599 dolara.

Što se tableta tiče, model Galaxy Tab S9 FE dolazi s 10,9-inčnim ekranom te je dostupan u verzijama 6/128 i 8/256GB, ima prednju 12MP kameru i 8MP stražnju kameru te 8000 mAh bateriju. Model Galaxy Tab S9 FE+ ima veći ekran dijagonale 12,4 inča i nešto bolji hardver (8/128GB i 12/256GB), a pored 12MP prednje kamere, sa stražnje strane ima dvije 8MP kamere. Kapacitet baterije iznosi 10.090mAh. Oba uređaja pokreće čipset Exynos 1380 te će se isporučivati sa Samsung S Pen stylusom. Početna cijena manjeg tableta iznosi od 450 dolara.

Samsung Galaxy Z Flip 5 - 3 Hoće li Samsung predstaviti jeftinije modele fleksibilnih telefona?

Slušalice Galaxy Buds FE dizajnom podsjećaju na model Galaxy Buds Plus, a mogu izdržati šest sati rada uz uključenu opciju aktivne kontrole buke. Njihova cijena iznosi 99 dolara.

Izvor: Neowin

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti