Bili smo na predstavljanju jednog od najiščekivanijih smartphonea, koji bi mogao unijeti nemir u industriju mobitela

Atraktivan dizajn, AI kamera, GPU Turbo tehnologija i pristupačna cijena neki su od glavnih aduta ovog uređaja

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.10.2018. / 17:49

Galerija

Na konferenciji u fantastičnom ambijentu Praškog dvorca pred brojnim predstavnicima medija Honor je predstavio novi model pametnog telefona za kojeg su ranije najavili da bi mogao unijeti nemir u mobilnu industriju i postati best value pametni telefon u 2018. godini.

Na prvi pogled Honor 8X odaje dojam premium uređaja – tanak je samo 7,8 mm, krasi ga elegantan dizajn i atraktivno kućište od 2.5D dvostruke teksture aurora stakla te veliki ekran dijagonale 6,5 inča rezolucije 2340 x 1080 piksela. Kako je riječ o ekranu koji zauzima skoro cijeli prednji dio uređaja i gotovo da nema rubova (osim tzv. notcha koji se nalazi s gornje strane ekrana i u kojem je smještena kamera), njegove dimenzije nisu prevelike.

Honor 8X (Foto: ZIMO) (Foto: Zimo)

Hardverski, pokreće ga osmojezgreni Kirin 710 procesor i ima 4 GB memorije, a što se pohrane podataka tiče, bit će dostupne verzije sa 64 i 128 GB prostora za pohranu, uz utor za microSD memorijske kartice, tako da vlasnici ovih uređaja neće imati problema s pohranom velike količine sadržaja.

Treba spomenuti i utor za dvije SIM kartice, što će naročito cijeniti svi koji često putuju ili imaju dva telefonska broja – ladica s microSD memorijskom karticom odvojena je od SIM kartica, pa se u isto vrijeme mogu koristiti dva broja i kartica za pohranu podatka. Operativni je sustav, naravno, Android, uz neizostavno Huaweijevo sučelje EMUI 8.2.

Predstavljanje Honora 8X (Foto ZIMO)

Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere – glavna rezolucije 20 MP (uz otvor blende od f/1.8) i druga kamera od 2 MP, a ispod njih nalazi se senzor za otiske prstiju. Za kvalitetu snimljenih fotografije brine se i umjetna inteligencija, a iz Honora posebno naglašavaju napredne mogućnosti snimanja u uvjetima slabijeg osvjetljenja korištenjem opcije super night shooting.

S prednje strane nalazi se kamera od 16 MP, koja također ima podršku za umjetnu inteligenciju za snimanje još kvalitetnijih selfija.

Predstavljanje Honora 8X (Foto ZIMO)

Što se ostalih zanimljivosti ovog telefona tiče, spomenut ćemo i bateriju kapaciteta 3750 mAh, koja se uz priloženi punjač do 100 posto napuni za dva i pol sata.

Honor 8X na hrvatskom tržištu pojavit će se 25. listopada u plavoj, crnoj i crvenoj boji po cijeni od 2299 kuna za model s 4 GB memorije i 64 GB prostora za pohranu podataka, dok će cijena modela sa 128 GB skladišnog prostora iznositi 2599 kuna.

Honor Band 4 (Foto: ZIMO) (Foto: Zimo)

Osim novog pametnog telefona, Honor je predstavio i fitness narukvicu Honor Band 4 – dolazi s AMOLED ekranom, ima mogućnost praćenja otkucaja srca, kvalitete spavanja i brojne fitness aktivnosti, uključujući i plivanje.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti