Galerija

Na konferenciji u fantastičnom ambijentu Praškog dvorca pred brojnim predstavnicima medija Honor je predstavio novi model pametnog telefona za kojeg su ranije najavili da bi mogao unijeti nemir u mobilnu industriju i postati best value pametni telefon u 2018. godini.

Na prvi pogled Honor 8X odaje dojam premium uređaja – tanak je samo 7,8 mm, krasi ga elegantan dizajn i atraktivno kućište od 2.5D dvostruke teksture aurora stakla te veliki ekran dijagonale 6,5 inča rezolucije 2340 x 1080 piksela. Kako je riječ o ekranu koji zauzima skoro cijeli prednji dio uređaja i gotovo da nema rubova (osim tzv. notcha koji se nalazi s gornje strane ekrana i u kojem je smještena kamera), njegove dimenzije nisu prevelike.

Hardverski, pokreće ga osmojezgreni Kirin 710 procesor i ima 4 GB memorije, a što se pohrane podataka tiče, bit će dostupne verzije sa 64 i 128 GB prostora za pohranu, uz utor za microSD memorijske kartice, tako da vlasnici ovih uređaja neće imati problema s pohranom velike količine sadržaja.

Treba spomenuti i utor za dvije SIM kartice, što će naročito cijeniti svi koji često putuju ili imaju dva telefonska broja – ladica s microSD memorijskom karticom odvojena je od SIM kartica, pa se u isto vrijeme mogu koristiti dva broja i kartica za pohranu podatka. Operativni je sustav, naravno, Android, uz neizostavno Huaweijevo sučelje EMUI 8.2.

Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere – glavna rezolucije 20 MP (uz otvor blende od f/1.8) i druga kamera od 2 MP, a ispod njih nalazi se senzor za otiske prstiju. Za kvalitetu snimljenih fotografije brine se i umjetna inteligencija, a iz Honora posebno naglašavaju napredne mogućnosti snimanja u uvjetima slabijeg osvjetljenja korištenjem opcije super night shooting.

S prednje strane nalazi se kamera od 16 MP, koja također ima podršku za umjetnu inteligenciju za snimanje još kvalitetnijih selfija.

Što se ostalih zanimljivosti ovog telefona tiče, spomenut ćemo i bateriju kapaciteta 3750 mAh, koja se uz priloženi punjač do 100 posto napuni za dva i pol sata.

Honor 8X na hrvatskom tržištu pojavit će se 25. listopada u plavoj, crnoj i crvenoj boji po cijeni od 2299 kuna za model s 4 GB memorije i 64 GB prostora za pohranu podataka, dok će cijena modela sa 128 GB skladišnog prostora iznositi 2599 kuna.

Osim novog pametnog telefona, Honor je predstavio i fitness narukvicu Honor Band 4 – dolazi s AMOLED ekranom, ima mogućnost praćenja otkucaja srca, kvalitete spavanja i brojne fitness aktivnosti, uključujući i plivanje.