Zaboravljena opcija s Facebooka predstavljena još 2004. ponovno je popularna

Iako nikada nije potpuno nestala, ova je opcija s godinama pala u zaborav.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.03.2024. / 14:19

Palac gore (Foto: Getty Images)

Oni koji imaju malo duži staž korištenja Zuckerbergove mreže, sjetit će se jedne već pomalo zaboravljene opcije na Facebooku. Bockanja. Ta je opcija bila prilično popularna, a jedina njezina svrha bila je privući pažnju osoba s Fejsa, iako su je neki koristili i za flertanje. Dakle, umjesto da šaljete poruke, lajkate ili komentirate objave, mogle ste prijatelje s Fejsa bockati i onda nastaviti s razgovorom (ili s bockanjima).

Mark Zuckerberg Dok je TikTok u problemima, konkurenti slave: Evo tko bi mogao profitirati zabranom popularne platforme

No s vremenom ta je opcija pala u drugi i treći plan te je mogućnost pokea, činilo se, u potpunosti nestala s te društvene mreže. Ipak, svih ovih godina korisnici su i dalje mogli bocnuti svoje prijatelje na Facebooku, no da bi to napravili, bilo je potrebno ići na posebnu stranicu posvećenu tome na kojoj se nalazi popis svih vaših prijatelja i pored njih opcija poke.

Netko u ovoj kompaniji nedavno je došao na ideju kako bi ponovno mogli popularizirati bockanje, pa su tako na mreži poboljšani prijedlozi koga se može bockati, dodali su mogućnost bockanja prijatelja kada ih pretražujete na toj mreži (ta opcija nije dostupna prilikom svih pretraživanja), a omogućili su i jednostavniji pristup spomenutoj stranici.

Iako je riječ o malim promjenama, one su imale velik utjecaj na korištenje ove opcije. Tijekom posljednjeg mjeseca bockanje je na Facebooku poraslo čak 13 puta, a zanimljivo je kako je naročito popularno među mlađim korisnicima, od kojih mnogi nisu ni koristili tu mrežu kada je bockanje bilo popularno i svakodnevno se koristilo.

Instagram, Facebook i Messenger Meta mijenja algoritam preporuka sadržaja: Evo što to znači za korisnike Facebooka i Reelsa

Treba naglasiti kako je bockanje jedna od najstarijih opcija na Facebooku koja je predstavljena još 2004. godine, no kako je s vremenom gubila na popularnosti, tako je polako pala u drugi plan i na toj mreži. Zuckerberg nikada u biti nije objasnio ideju iza bockanja, a sada kada su ponovno oživjeli tu opciju, kažu kako je to jednostavan način da se nekog pozdravi.

Izvor. Tech Crunch

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti