Hoće li Teslin Roadster moći poletjeti?!

Elon Musk rekao je kako će raketna tehnologija donijeti revolucionarne mogućnosti automobilima koji bi u budućnosti mogli i – poletjeti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.11.2017. / 11:01

Tesla Roadster (Foto: Tesla) (Foto: Tesla)

Nakon što je prije nekoliko dana privukao veliku medijsku pažnju predstavljanjem prvog Teslina električnog kamiona te nove generacije Roadstera, Elon Musk jučer je ponovno podigao prašinu objavom na Twitteru koja ukazuje na to da bi nova jurilica mogla – poletjeti!

Naime, Musk je prvo na Twitteru napisao kako se sve što je govorio o Roadsteru prilikom predstavljanja odnosi na osnovni model te kako će naknadno predstaviti i paket s nekim specijalnim opcijama koji će donijeti potpuno novu razinu tom automobilu. Nakon toga napisao je kako ne kaže da će s tom nadogradnjom Roadster sigurno moći poletjeti na kratkim udaljenostima, "ali možda…" Dodao je kako je takvo nešto svakako moguće jer raketna tehnologija koja se primjenjuje na automobile može donijeti revolucionarne mogućnosti te je ovo trenutno samo pitanje sigurnosti. Dakle, nije poznato hoće li Roadster ikada moći kratko poletjeti (pri čemu treba naglasiti riječ poletjeti, a ne letjeti), no Musk kaže kako bi današnja (raketna) tehnologija tako nešto trebala omogućiti.

Na USA Today podsjećaju prijašnji Muskov stav prema letećim automobilima te je na jednoj konferenciji rekao kako bi takva vozila bila preglasna i imala bi problem s otporom vjetra, a također je spomenuo sigurnost te se pita što bi se dogodilo ako se neki dijelovi automobila ne servisiraju dobro te počnu padati s neba po zemlji i ljudima.

Na (djelomičnu) promjenu razmišljanja šefa Tesle vjerojatno je utjecalo stanje na tržištu i kompanije (poput npr. Toyote i Ubera) koje već neko vrijeme resurse ulažu u razvoj vozila koja će se moći kretati i po cesti i po zraku.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti