Britanija prijavila nove slučajeve krvnih ugrušaka nakon cijepljenja AstraZenecom

Zdravstveni dužnosnici i dalje vjeruje da korist cjepiva u prevenciji oboljenja od COVID-19 uvelike nadmašuje mogući rizik od stvaranja krvnih ugrušaka.

Hina | 02.04.2021. / 10:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Britanski regulator u četvrtak je priopćio da je do sada identificirano 30 slučajeva stvaranja krvnih ugrušaka nakon primjene 18 milijuna doza cjepiva protiv COVID-19 AstraZenece, 25 više u odnosu na prijašnje izvješće.

Britanski regulator 18. ožujka izvijestio je o pet slučajeva zgrušavanja krvi na 11 milijuna iskorištenih doza.

U četvrtak je izviješteno o 22 slučaja stvaranja ugrušaka u mozgu i osam ostalih slučajeva stvaranja krvi kod ljudi s vrlo niskim brojem trombocita na 18,1 milijun doza cjepiva.

Slika nije dostupna Zašto je problem AstraZeneca, a ne i ostala slična cjepiva? Kako objasniti najmanje 18 iznimno rijetkih pojava nakon cijepljenja

Slika nije dostupna Znanstvenici misle da su otkrili zašto neki pacijenti nakon cijepljenja AstraZenecom imaju problema s krvnim ugrušcima

Regulatorna agencija za lijekove i zdravstvene proizvode kazala je da nije primila takva izvješća nakon korištenja Pfizer/BioNTechova cjepiva.

Zdravstveni dužnosnici i dalje vjeruje da korist cjepiva u prevenciji oboljenja COVID-19 uvelike nadmašuje mogući rizik od stvaranja krvnih ugrušaka.

Neke su države ograničile upotrebu cjepiva AstraZenece, dok su ostale nastavile s njegovim korištenjem. Izvješća o rijetkoj pojavi zgrušavanja krvi i dalje se ispituju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti