Elon Musk na sastanku s dioničarima priznao: "Moram vam priopćiti neke loše vijesti"

Unatoč svim poteškoćama, Musk ne odustaje od svog projekta.

Martina Čizmić | 06.08.2022. / 11:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Elon Musk iznenadio je dioničare kad im se tijekom sastanka ovog tjedna obradio riječima: "Moram vam priopćiti neke loše vijesti". Naime, kako je nastavio, Cybertruck, projekt Teslinog pick-up električnog vozila, koji je predstavljen prije tri godine, doživio je brojne probleme.

Kako je Musk rekao dioničarima, specifikacije i cijena bit će drugačiji od onoga što je prije tri godine spektakularno predstavljeno. Podsjetimo, tad je Cybertruck trebao stajati 39,900 dolara.

Slika nije dostupna Musk najavio velike stvari za sljedeću godinu: Počinje proizvodnja Cybertrucka, Roadstera i robota Optimus

Ne samo da će Cybertruck promijeniti specifikacije, promijenit će i cijenu, a prema Musku, vjerojatno neće ugledati svjetlo dana još barem godinu dana. Kolika će na kraju biti cijena i kakve će biti specifikacije, za sad nije poznato. No, ako se pita Muska, to će i dalje biti impresivno vozilo.

Mislim da nije postojao način da predvidimo inflaciju kakvu smo doživjeli. No, ono što mogu reći je da će Cybertruck biti nevjerojatan proizvod. Bit će to vraški dobro vozilo, dodao je Musk.

Istaknuo je i kako će Tesla u sljedećih nekoliko mjeseci instalirati potrebnu opremu za proizvodnju Cybertrucka kako bi krenuli s proizvodnjom onih primjeraka koji su već rezervirani. Podsjetimo, kad je Musk predstavio Cybertruck, počele su rezervacije tijekom kojih su zainteresirani trebali uplatiti 99 dolara za potvrdu rezervacije.

No, s obzirom na to da ni tri godine nakon predstavljanja, ni jedan primjerak (osim Muskovog) nije izašao iz tvornice, čini se kako bi oni koji su uplatili rezervaciju već mogli i zaboraviti na nju prije no što (ako i kad) ugledaju svoj Cybertruck uživo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti