Musk najavio velike stvari za sljedeću godinu: Počinje proizvodnja Cybertrucka, Roadstera i robota Optimus

Elon Musk jučer je govorio o planovima Tesle za sljedeću godinu, a ako se ono o čemu je govorio zaista ostvari, ljubitelji kompanije imat će razloga za zadovoljstvo.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.04.2022. / 12:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ovo je prilično uzbudljiv tjedan čak i za Elona Muska. Nakon što je objavljeno da je kupio više od 9 posto dionica Twittera i dobio mjesto u upravnom odboru, jučer je novoj tvornici u Teksasu vodio Cyber Rodeo event na kojem je govorio o planovima tvrtke za samu tvornicu, nove automobile te Teslina robota Optimus.

  Slika nije dostupna Musk je zaljubljen - u Cybertruck: "Da budem posve iskren..."

Musk je tako potvrdio da sljedeće godine u proizvodnju ulazi Cyber Truck - Teslin prvi pickup koji je izazvao podijeljena mišljenja. Na mreži možemo pročitati pohvale, ali i velike kritike, no ako ćemo uspjeh mjeriti prema prednarudžbama, čini se kako će Cybertruck biti veliki prodajni hit na kojem će Tesla okrenuti milijarde dolara. Naravno, ako do početka prodaje riješe problem s “neuništivim staklima”.

Osim pickupa, prvi čovjek tvrtke najavio je kako bi sljedeće godine trebala početi proizvodnja njihova kamiona Tesla Semi, ali i Roadstera tako da će 2023. biti iznimno uzbudljiva za ljubitelje ove kompanije. Također, Musk se nada kako bi sljedeće godine mogla početi i proizvodnja njihova prvog robota baziranog na umjetnoj inteligenciji kojeg je tvrtka prvi put prikazala prošle godine.

Iako je Musk dao dojam kako robot Optimus nije visoko na listi prioriteta, čini se kako se predomislio te se nada da bi već sljedeće godine prvi roboti trebali sići s proizvodne trake. Šef Tesle velike nade polaže u robota koji bi, po njegovim riječima, mogao riješiti problem nestašice radnika u određenim zanimanjima - prvenstveno se to odnosi na neke fizičke i ponavljajuće poslove.

  Slika nije dostupna Musk predstavio robota koji bi mogao raditi fizičke poslove i obavljati šoping

Musk je jučer spomenuo još jedno vozilo o kojem u Tesli razmišljaju. Riječ je o robotaksiju koji će “izgledati prilično futuristički”. Previše detalja o tom vozilu nema - jasno je kako će biti električno i ne treba ga očekivati u slobodnoj prodaji, već samo kao dio taksi-servisa koji bi, nije teško zaključiti po imenu, trebao biti autonoman. Podsjetimo, i ranije se govorilo o Teslinom samovozećem vozilu koje bi se koristilo u tunelima koje kopa još jedna Muskova kompanija - The Boring Company.

Iako to nije rekao, jasno je kako su takvi robotaksiji još daleko od realizacije, no to nam ipak pokazuje u kojem smjeru razmišljaju Musk i ostala ekipa iz Tesle.

Izvor: Electrek

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti