Google s Pixelom 6 kreće Appleovim stopama

U javnosti su procurile gotovo sve informacije o Googleovim nadolazećim telefonima iz serije Pixel, pri čemu najviše pažnje privlači informacija o softverskoj podršci za te uređaje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.07.2021. / 09:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Krajem ove godine očekujemo novu generaciju Googleovih pametnih telefona Pixel. Iako njihovi uređaji nisu toliko popularni kao Appleovi ili Samsungovi telefoni, dosadašnji modeli mogli su se pohvaliti odličnim hardverom i vrlo kvalitetnim kamerama. Isto možemo očekivati i od dvije verzije Pixela 6 na kojima Googleovi inženjeri rade te je ovaj tjedan na internetu objavljena većina informacija o njima. Kako dolaze od pouzdanog i dokazanog izvora (John Prosser), može se očekivati da su istinite.

Slika nije dostupna Krajem godine očekujemo savitljive telefone Googlea, Viva i Xiaomija

Ono što je vjerojatno najzanimljivije vezano za nadolazeće modele jest da Prosser kaže kako će Google omogućiti čak pet godina softverskih nadogradnji za Android. Dakle, osobe koje kupe Pixel 6 trebale bi do 2026. godine primati sve sigurnosne zakrpe, a vjerojatno ćemo tek sa službenim predstavljanjem tih telefona znati znači li to i podršku za nove verzije Androida za sljedećih pet godina. Mnogim korisnicima telefona koje pokreće Googleov mobilni operativni sustav upravo je to jedna od najvećih mana Androida jer ako nemaju mogućnost instalacije najnovijih verzija tog OS-a, nisu im dostupne niti brojne opcije koje dolaze s novim verzijama Androida. S obzirom na to da Apple godinama pruža podršku za starije telefone i omogućuje im nadogradnju na posljednje generacije svog operativnog sustava, možemo reći da Google kreće Appleovim stopama.

Još jedna poveznica s Appleom mogla bi biti i hardverska jer bi nova generacija Pixela mogla raditi na vlastitom Googleovu procesoru koji ta kompanija razvija već neko vrijeme. Što se samih telefona tiče, model Pixel 6 trebao bi imati 6,4-inčni AMOLED ekran, bateriju kapaciteta 4614 mAh te će biti dostupan u verzijama sa 128 i 256 GB. Sa stražnje strane trebale bi se nalaziti dvije kamere - glavna rezolucije 50 MP i ultraširoka rezolucije 12 MP.

Slika nije dostupna Novi dizajn i vlastiti čipset: Novi Googleov telefon donosi radikalne promjene

Osim običnog Pixela Google priprema i model Pro, smartphone s još većim ekranom (6,7 inča) frekvencije osvježavanja od 120 Hz. Telefon bi trebao imati iste dvije kamere, ali i dodatnu telefotokameru od 48 MP. Imat će i više RAM-a (12) i snažniju bateriju (5000 mAh), a prodavat će se u verzijama od 128, 256 i 512 GB prostora za pohranu podataka.

Njihovo predstavljanje očekujemo tijekom listopada, a tada bismo trebali saznati i cijenu po kojoj će Pixel 6 i Pixel 6 Pro biti dostupni.

Izvor: Android Central
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti