Krajem godine očekujemo savitljive telefone Googlea, Viva i Xiaomija

Samsung je dogovorio isporuke savitljivih ekrana za Google, Oppo i Xiaomi. Predstavljanje njihovih telefona očekujemo tijekom posljednjeg kvartala.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.06.2021. / 13:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Čini se kako stižu bolji dani za savitljive pametne telefone. Nakon informacija da će nadolazeći modeli Samsungova Z Folda i Z Flipa biti do 20 posto jeftiniji u odnosu na prethodnu generaciju, sada mrežom kruže glasine o telefonima koje pripremaju druge mobilne kompanije. Sve su te informacije povezane sa Samsungom jer bi upravo ta tvrtka, odnosno Samsung Display, trebala biti dobavljač ekrana za druge mobilne proizvođače.

Samsung Galaxy Z Fold2 5G - 2 Smartphone tržište u 2021.: Savitljivi telefoni bit će jeftiniji, a i uređaji niže kategorije imat će podršku za 5G

Prema posljednjim glasinama Samsung bi s proizvodnjom savitljivih ekrana za partnere trebao početi tijekom listopada ove godine, tako da predstavljanje samih telefona očekujemo do kraja godine. Navodno je dogovorena suradnja s tri kompanije - Googleom, Vivom i Xiaomijem.

Najviše (neslužbenih) informacija do sada imamo oko Googleovog Pixela Fold. Još prije dvije godine iz Googlea su govorili kako su razvijali prototipove telefona sa savitljivim ekranima, no tada su komentirali da nemaju neku pravu svrhu za koje bi se ti telefoni koristili. Čini se da su je sad ipak pronašli te razvijaju telefon sa savitljivim ekranom kodnog imena Passport. Telefon bi trebao imati ekran sličan Galaxyju Fold 2, dijagonale 7,6 inča koji će se zatvarati prema unutra.

Također, Google bi ove godine trebao predstaviti i nove klasične pametne telefone - kompanija priprema Pixel 6 te Pixel 5a i 5a 5G koji bi mogli biti njihovi prvi uređaji koji će pokretati Googleov vlastiti procesor.

Pixel 4 (Foto: AFP) - 3 Google slijedi trend budućnosti: Sljedeće godine stiže prvi savitljivi Pixel

Što se ostalih savitljivih telefona tiče, o Xiaomijevom uređaju još nema nekih informacija, dok bi Vivov smartphone trebao imati vanjski ekran dijagonale 6,5 inča koji bi se otvaranjem pretvorio u 8-inčni tablet.

 

Izvor: 9to5Google

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti