Hrvatski Telekom predstavio VoLTE usluge

Preduvjet za besplatnu aktivaciju usluge su odgovarajuća tarifa i uređaj koji podržava VoLTE.

Martina Čizmić | 24.05.2017. / 16:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatski Telekom prezentirao je uspostavu poziva putem brze LTE mreže čime je ujedno i u rad puštena VoLTE usluga. Glasovne usluge putem HT LTE mreže korisnicima će donijeti iznimno čist i prirodan zvuk, uspostavu poziva u oko dvije sekunde i super brzi prijenos podataka prilikom telefoniranja, a dostupna će biti od kraja svibnja.

Aktivacija i korištenje glasovne usluge na HT LTE mreži za korisnike je besplatna, a preduvjet je korištenje odgovarajuće tarife, uređaj koji podržava VoLTE uslugu i odgovarajuća verzija softwarea.

Među uređajima koji podržavaju tu uslugu, a trenutno su dostupni su Samsung Galaxy S7 i Samsung Galaxy S7 edge.

LTE tehnologija na kojoj je zasnovana 4G mreža korisnicima će, uz  velike brzine prijenosa podataka, omogućiti i glasovne pozive koji su se do sada odvijali isključivo putem 3G i 2G mreže.

To će omogućiti značajno bolju kvalitetu razgovora i kraće vrijeme uspostave poziva, u odnosu na 3G ili 2G mrežu. Osim toga, uz VoLTE uslugu korisnici imaju mogućnost istovremeno obavljati razgovore i pregledavati internetske sadržaje visoke kvalitete (HD/UHD). VoLTE ujedno štedi i bateriju mobilnog uređaja pa će usluga korisnicima koji mnogo telefoniraju omogućiti još bolje korisničko iskustvo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti