Igre za PlayStation 3 moći će se igrati i na računalima

Iz Sonyja su najavili kako će korisnici njihovog PS Now cloud servisa u budućnosti moći igrati igre i na osobnim računalima

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.08.2016. / 08:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Uskoro će i vlasnici osobnih računala moći uživati u nekim igrama koje su prije bile rezervirane samo za vlasnike Sonyjevih igraćih konzola poput Uncharteda. Naime, iz ove su kompanije objavili kako će uskoro njihov streaming servis PlayStation Now biti dostupan korisnicima osobnih računala u nekim zemljama Europe, a nakon toga i u Sjevernoj Americi. PlayStation Now servis najlakše je opisati kao Netflix za igre – korisnici plaćaju određenu mjesečnu pretplatu te tijekom plaćanja pretplate imaju pristup velikom broju video igara za Playstation 3. Osim za Sonyjeve konzole PlayStation 4 i PlayStation Vitu, ovaj servis dostupan je i za neke Sonyjeve, ali i Samsungove televizore, a uskoro će ga moći koristiti i vlasnici osobnih računala.

Kako bi i na stolnim i prijenosnim računalima mogli uživati u Sonyjevim igrama, iz ove kompanije preporučuju korištenje 3,5 GHz Intelovog Core i3, odnosno 3,8 GHz AMD-ovog A10 procesora, minimalno 2GB RAM-a te verzije Windowsa 7 (sa SP1), 8.1 i 10, dok minimalna brzina mora iznosi 5mbps. Sony je predstavio i poseban bežični adapter za povezivanje DualShock 4 kontrolera s računalima te će on biti dostupan tijekom sljedećeg mjeseca po cijeni od 25 dolara. Cijena mjesečne pretplate servisa PS Now iznosi 20 dolara mjesečno u SAD-u, a među više od 400 igara, nalaze se i popularne franšize poput Ratchet & Clanka, Resident Evila, God of Wara i Uncharteda. Ovo je prvi puta da će neki poznati likovi s PlayStationa poput Nathana Drakea biti dostupni korisnicima osobnih računala, no korisnici u Hrvatskoj nisu te sreće jer ovaj servis trenutno nije dostupan u našoj zemlji.  

Izvor: Sony

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti