Konkurencija Galaxyju S7 i iPhoneu 7: LG V20 stiže u rujnu

Samo dan prije nego će Tim Cook predstaviti iPhone 7 i 7 Plus, LG će u San Franciscu prikazati najnoviji top model V20, prvi smartphone s novim Androidom

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.08.2016. / 08:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vijesti iz svijeta smartphonea u rujnu obično su rezervirane za Apple koji već godinama tijekom devetog mjeseca predstavlja nove modele iPhonea – ove godine Tim Cook će iPhone 7 i 7 Plus predstaviti 7. rujna, a dan prije toga svoj novi top model pametnog telefona predstavit će i LG. Ova kompanija za 6. rujna najavila je predstavljanje model V20 za kojeg kažu da je prvi pametni telefon koji dolazi s najnovijom verzijom Googleovog mobilnog operativnog sustava, Android Nougat. Osim informacija o datumu predstavljanja telefona, iz LG-a su još objavili kako će ovaj telefon korisnicima prvi put donijeti 'superiorno audio iskustvo na mobilnim uređajima' te je Juno Cho iz LG-a rekao da, kako se tržište smartphonea razvoja, korisnici sada traže puno više od jakih procesora i velikih ekrana.

Što se tiče hardverskih detalja LG-a V20, iz ove kompanije nisu objavili nikakve informacije i ne treba ih očekivati sve do 6. rujna i konferencije u San Franciscu, no prema svemu što možemo pročitati na mreži, ovo će biti 'zvijer od telefona'. Veličina i rezolucija ekrana vjerojatno će ostati isti kao i na modelu V10 (dijagonala 5,7 inča rezolucije 1,440x2,560 piksela) te bi također trebao imati sekundarni ekran dijagonale 2,1 inča na kojem će se prikazivati važne informacije i moći pristupiti najvažnijim aplikacijama, a očekuje se jači procesor (Snapdragon 820), kameru rezolucije 20MP i baterija kapaciteta 4,000 mAh. Na mreži možemo naći različite informacije vezane uz memoriju telefona – neki tehnološki portali spominju 4GB memorije, dok druge glasine govore kako će model kapaciteta 32 i 64GB prostora za pohranu podataka imati 4GB, dok će model sa 128GB imati čak 6GB memorije, pri čemu treba napomenuti da će korisnicima na raspolaganju biti i utor za microSD memorijske kartice velikog kapaciteta.

Prema ovim glasinama, čini se kako bi LG V20, u jakoj konkurenciji uređaja poput Samsungovih Galaxyja S7/Note 7 i nadolazećih iPhonea, mogao biti jedan od kandidata za najbolji telefon godine koji će se od navedenih modela razlikovati po dodatnom ekranu i boljem i kvalitetnije zvuku, a tko zna, možda iz ove kompanije pripremaju još neko iznenađenje i dodatne napredne opcije s kojima će pokušati privući što veći broj korisnika.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti