'Najljepši sat na tržištu': Uskoro stiže One Watch

Na nadolazećem mobilnom sajmu koji se održava u Barceloni HTC bi trebao predstaviti svoj prvi pameti sat – One Watch

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.02.2016. / 09:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom proteklih nekoliko godina brojne (tehnološke) kompanije predstavile su modele pametnih satova, a već ovog mjeseca na Mobile World Congressu koji se od 22. veljače održava u Barceloni očekujemo nove modele pametnih satova. Među uređajima koji će se predstaviti na ovom sajmu mogao bi biti i prvi smartwatch HTC-a – One Watch. O ovom satu glasine slušamo već dugo vremena, a iako smo njegovo predstavljanje očekivali tijekom prošle godine, problemi u koje je ova kompanija upala vjerojatno su jedan od uzroka zbog kojih je zapeo njegov razvoj.

Čak je i izvršna direktorica HTC-a Cher Wang ranije najavila kako će ovaj sat korisnicima biti dostupan prije (prošlog) Božića, pri čemu je napomenula kako će to biti 'najljepši sat na tržištu'. Iste informacije govore kako će ovaj sat imati okrugli ekran rezolucije 360x360 piksela, s telefonima će se povezivati putem Bluetootha te da su u HTC-u pri njegovom razvoju posebnu pažnju posvetili što dužem trajanju baterije. Evan Blass, jedan od najpoznatijih izvora kada su u pitanju informacije vezane uz mobilne uređaje, na svom je Twitteru još prošle godine napisao kako HTC-ov One Watch možemo očekivati u veljači ove godine, a jučer je na ovoj društvenoj mreži objavio kako će ovaj uređaj korisnicima postati dostupan krajem travnja.

Osim ovog pametnog sata, HTC bi uskoro trebao predstaviti i novi smartphone – model M10 trebao bi raditi na Snapdragon 820 procesoru (navodno će na azijskom tržištu ovaj model dolaziti s MediaTekovim procesorom), imat će 4GB RAM-a, 23MP kameru, a vjerojatno će biti otporan na vodu i prašinu.

Naravno, treba napomenuti da, kada su u pitanju navedene informacije, riječ je o glasinama koje se mogu, ali i ne moraju pokazati istinitima tako da bi sve (službene) informacije oko Watcha One i M10 trebali saznati tijekom sljedećih mjesec dana.  

Izvor: Digital Trends

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti