Nije jeftin, ali je dobar. Xiaomi Redmi Pro je stroj za one zahtjevne

Iako je Xiaomi poznat po svojim niskim cijenama i dobrim karakteristikama, kompanija ima i svoje uređaje za one zahtjevnije korisnike.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 12.08.2016. / 09:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Naziva Redmi Pro, Xiaomi je ovim modelom pokazao da može napraviti moćan stroj koji spada već u viši cjenovni razred, no opet je jeftiniji od Samsunga ili Applea. Reklo bi se da je Redmi Pro na granici između jeftinijih i skupljih uređaja, no što je to u njemu tako posebno?

Od ovog uređaja možete očekivati gotovo sve što trebate, od 3GB RAM-a, 32GB interne memorije, FullHD Arc zaslona 5.5 inča rezolucije 1920 x 1080, te Helio X20 desetojezgrenog procesora 2.1GHz.

Redmi nosi dodatak nazivu “Pro” s dobrim razlogom, pogotovo kada spomenemo da uređaj na stražnjoj strani ima dvostruku kameru od 13MP s autofokusom i led bljeskalicom, te prednju kameru od 5MP. Tu je i vrlo moćna baterija od 4050mAh, te čitač otisaka prstiju koji se nalazi na “home” gumbu na prednjoj strani uređaja. Uređaj zadovoljava sve nove standarde pa je tako uveden i USB Type-C konektor koji u isto vrijeme omogućuje punjenje uređaja te prijenos podataka.

Činjenica je da je Redmi Pro vrlo moćan uređaj iz svakog aspekta, pogotovo kada pričamo o kamerama od kojih je jedna Samsungova, koja se brine za dubinu slike, te Sonyjeva za normalno slikanje. Obje kamere daju predivne slike.

Na kraju, cijena od 300 dolara nekom će biti previsoka, s obzirom da često pišemo o jeftinim uređajima sa solidnim specifikacijama, no Redmi Pro nudi mnogo više od standardnih niskobudžetnih telefona, pa je samim time namijenjen i drugačijem tržištu. Onaj tko želi vrhunske performanse uređaja, mora odvojiti nešto više novaca, a  300 dolara nije prevelik novac za ono što Redmi Pro nudi.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti