Upoznajte Nacionalni park Krka iz topline svog doma

Iako je Nacionalni park Krka zatvoren za posljetitelje, to ne znači da ne možete uživati u njegovim ljepotama.

Martina Čizmić | 02.04.2020. / 10:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Nacionalnog parka Krka za najmlađe su priredili su zanimljive, edukativne emisije "Gle, Krka!" koji će ih upoznati s prirodnim ljepotama tog parka.

Stručni djelatnici Nacionalnog parka "Krka" u svakoj će emisiji predstaviti dio bogate prirodne i kulturnopovijesne baštine Parka.

Znate li što je to nacionalni park, a što sedra? Koji je jedini sisavac koji može letjeti? Što se krije u Oziđanoj pećini? Mogu li se na Roškom slapu vidjeti vile? Naši simpatični junaci Miro, Maša i Dorian će uz pomoć stručnih djelatnika Nacionalnog parka Krka saznati odgovore na ta i mnoštvo drugih zanimljivih pitanja tijekom šetnje bajkovitim krajolicima Parka u očuvanoj prirodi, proučili su parka.

Prva emisija, u trajanju od jednog školskog sata, objedinjuje više nastavnih predmeta i cjelina pa će najmlađi gledatelji kroz šetnju nacionalnim parkom moći savladati nova znanja iz područja prirode, kemije, povijesti i geografije iz svog doma.

Javna ustanova Nacionalni park Krka veliku pažnju posvećuje edukaciji, odnosno odgojno-obrazovnoj ulozi zaštićenog područja, a upravo su djeca i mladi najbolji promotori pozitivnih ekoloških poruka i promjena u svojoj užoj i široj zajednici, proučili su iz parka.

Serijal edukativnih emisija "Gle, Krka!" od danas je dostupan na YouTube kanalu.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti