Uskoro ćete moći programirati vlastite igre za Nintendo Switch

Igra i zabava, zajedno s učenjem programiranja gotovo sigurno je dobitna kombinacija za najmlađe

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 20.06.2017. / 12:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nintendo je sa svojom Switch konzolom napravio odličan potez jer je taj komad hardvera izvanredno prihvaćen na tržištu. Iako je bilo određenih problema s korištenjem konzole, opća je ocjena da je Nintendo Switch osvojio srca ljubitelja igara. No da bi opstao na tržištu ili otišao korak dalje, nije dovoljno samo imati dobar start, mnogo je važnije igrati pametno na dulje staze, a za taj je dio uvijek potrebno uvoditi nešto novo i zanimljivo. Stoga je Nintendo u suradnji s tvrtkom Fuze Code Studio odlučio uvesti novitet koji bi vrlo lako mogao osigurati nastavak sjajne priče za tu igraću konzolu. Naime, Fuze Code Studio tvrtka je koja je napravila svoj vlastiti programski jezik, nazvan Fuse BASIC, temeljen na legendarnom BASICU, što se vrlo lako da zaključiti iz samog imena.

Fuze BASIC stiže na Nintendo Switch konzolu kako bi najmlađima (ali naravno i svima ostalima koji imaju želju probati) omogućio kodiranje i programiranje svojih vlastitih igara! Integriran u Nintendo Switch, pomoću zaslona osjetljivog na dodir ili možda USB tipkovnice svi kojima je ovo želja moći će pokušati “napisati” svoje 2D ili 3D igre, koristeći predefinirane grafičke i zvučne elemente, ali i s mogućnošću kreiranja novih, potpuno personaliziranih.

Za ulazak u svijet kreiranja vlastitih igara za Nintendo Switch neće biti potrebno nikakvo predznanje kodiranja ili programiranja jer će Fuze BASIC korisnika svojim intuitivnim metodama i jednostavnim korištenjem praktički voditi prema konačnom cilju. Očekuje se da bi se na Switch eShopu Fuze BASIC trebao pojaviti tijekom ovog ljeta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti