Xiaomi Redmi Note 2, novi flagship za mlade

Xiaomi u svojoj ponudi ima pregršt proizvoda, no svaki od njih je ciljan na određenu skupinu ljudi, pa tako ništa drugačiji nije ni novi Redmi Note 2.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 23.02.2016. / 13:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Redmi Note 2 je uređaj vrhunskih karakteristika, pod vrhunski mislimo ono što je trenutno aktualno i dobro na tržištu, pa tako govorimo o 5.5 inčnom ekranu FHD rezolucije (1920 x 1080), s snažnim osmerojezgrenim procesorom radnog takta 2.2GHz, 2GB RAM-a i 32GB interne memorije.

Osim što naizgled izgleda atraktivno, Redmi Note 2 je itekako atraktivan i iznutra. Baterija od 3060mAh sasvim je dovoljna bilo da uređaj koristite puno ili malo. Novi procesor MTK Helio X10 koristi novu 64 bitnu arhitekturu, te uz to ima i PowerVR G2600 grafički procesor koji daje 3.5 puta bolje performanse od prijašnje generacije — Redmi Note. Igre će na ovom uređaju raditi glatko i izgledati fantastično.

Ekran FHD rezolucije dolazi s velikom gustoćom piksela po inču, točnije 400, što je više nego dovoljno, a što s druge strane daje kristalnu sliku.

Što se tiče kamera, na stražnjoj strani se nalazi 13MP (SLR level PDAF) s tehnologijom za izoštravanje slike u manje od 0.1 sekunde. Prednja kamera je 5MP, a spomenimo kako Note 2 podržava snimanje usporenih snimka u FullHD rezoluciji na 120fps-a.

Isto tako, ovaj uređaj je kompatibilan s drugim “pametnim” uređajima preko IR odašiljača pomoću kojeg možete upravljati TV-om, ili klima uređajem.

Za kraj spomenimo i vrlo pristupačnu cijenu od nešto više od 150 dolara, što bi bilo oko 1100 kuna (zavisno o tečaju), no bez poštarine i PDV-a koji se mora naknadno plaćati za robu uvezenu van EU.

Više informacija o uređaju možete potražiti na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti