Hoće li Samsung predstaviti jeftinije modele fleksibilnih telefona?

Mrežom se šire glasine o Samsungovim planovima koji bi mogli oduševiti sve koji razmišljaju o kupovini telefona sa savitljivim ekranima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.08.2023. / 09:20

Samsung Galaxy Z Flip 5 - 3 (Foto: Zimo)

Fleksibilni pametni telefoni postaju sve popularniji. Kako tehnologija napreduje, a i kompanije imaju sve više iskustva, posljednji modeli ovih uređaja sve su bolji, imaju kvalitetnije ekrane te su time i sve privlačniji korisnicima. No za dio osoba kojima su ovakvi uređaji zanimljivi postoji jedan priličan problem zbog kojeg još nisu kupili telefon sa savitljivim ekranom, a to je - cijena.

Samsung Galaxy Z Flip5 i Z Fold5 Samsung predstavio novu verziju svojih preklopnih telefona: Evo što je novo i kad ih možemo očekivati u Hrvatskoj

To se pogotovo odnosi na uređaje koji se mogu otvoriti i, osim kao telefoni koristiti kao i tableti poput Galaxyja Z Fold, dok su modeli iz serije Flip koji se otvaraju vertikalno ipak cjenovno prihvatljiviji, a time i popularniji. No ako zaista želite uređaj koji ćete moći koristiti kao telefon i onda ga otvoriti kako bi uživali u velikom ekranu kao na tabletima, to ćete iskustvo morati dobro platiti, barem za sada.

U budućnosti stvari bi se ipak mogle promijeniti, barem kada je u pitanju Samsung. Južnokorejska kompanija navodno planira cjenovno pristupačne verzije svojih fleksibilnih uređaja koje će prodavati pod brendom FE (Fan Edition). Pametni telefoni iz ove serije do sada su se pokazali kao pun pogodak jer korisnicima donose odličnu tehnologiju i opcije po cijeni koja je povoljnija u odnosu na najjače modele.

Samsung, prema posljednjim informacijama, tako priprema FE verziju modela Galaxy S23, a čini se kako je u planu i FE verzije savitljivih telefona. Tako barem tvrde na GSM Areni, na temelju objava jednog korisnika Twittera čije su se ranije informacije pokazale prilično pouzdanima. Prema tim informacijama, Samsung se priprema za predstavljanje modela S23 FE, a razmišljaju i o jeftinijim verzijama svojih fleksibilnih telefona.

Treba naglasiti kako to ne bi trebalo biti tako skoro, već tek nakon što Samsung predstavi modele Galaxy Z Fold 6 i Flip 6, što vjerojatno neće biti do ljeta sljedeće godine. Ono što nije poznato jest hoće li kompanija predstaviti FE verzije oba modela ili možemo očekivati jeftiniju verziju samo jednog od tih modela.

Samsung Galaxy Z Flip5 i Z Fold5 Fleksibilni telefoni sve su popularniji, a to pokazuju i nove Samsungove brojke

S obzirom na to da ima još dosta vremena, ne treba sumnjati kako ćemo tijekom sljedećih godinu dana čitati različite glasine o Samsungovim planovima, a možda ćemo ranije saznati i po kojoj cijeni južnokorejska kompanija namjerava prodavati svoje jeftinije fleksibilne telefone jer je upravo to informacija koja zanima najveći broj potencijalnih kupaca.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti