Google najavio svoj prvi smartphone sa savitljivim ekranom

Američka kompanija prikazala je kratak video uređaja, dok bi sve službene informacije trebali saznati na konferenciji sljedeći tjedan.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.05.2023. / 09:45

Pixel Fold (Foto: Google)

O Googleovom telefonu sa savitljivim ekranom glasine slušamo godinama, a nakon što su tehnološki mediji u proteklih nekoliko tjedana objavili fotografije i videozapise na kojima je prikazan taj telefon, sada ga je službeno predstavio i Google. Osim objavljenog videa, iz američke tvrtke nisu objavili previše informacija te bi podatke o hardveru, odnosno veličini ekrana, procesoru i slično trebali saznati sljedeći tjedan.

Mogući izgled nadolazećeg Pixel Fold uređaja Čini se da je u javnost procurio video nadolazećeg Googleova pametnog mobitela Pixel Fold

Naime, za početak tjedna najavljena je tradicionalna Googleova konferencija I/O i tada ćemo saznati sve detalje o ovom uređaju, kao i drugim gadgetima koje pripremaju - tabletu i novoj generaciji telefona Pixel.

Što se savitljivog Pixela tiče, zahvaljujući spomenutim glasinama manje-više sve je već poznato. Uređaj je sličan Samsungovom modelu Fold - ima manji vanjski ekran te, kada se otvori, veliki unutarnji ekran čije dijagonale iznose 5,8, odnosno 7,6 inča. Oko većeg ekrana su, za današnje standarde, prilično veliki rubovi, a sam uređaj trebala bi pokretati posljednja generacija Googleova čipseta Tensor.

Jedna od zanimljivijih glasina vezana uz ovaj uređaj kaže kako bi trebao imati “najizdržljiviju šarku među savitljivim telefonima”, no tek u praksi ćemo vidjeti kako to izgleda i koliko je izdržljiva. Kada spominjemo izdržljivost, treba spomenuti i snažnu bateriju koja bi u modu slabije potrošnje mogla izdržati i do 72 sata prije nego se uređaj poveže s punjačem. Još jedna važna stvar vezana uz ovaj uređaj, a koja će biti važna za njegovu prodaju jest, naravno, cijena i bit će zanimljivo vidjeti koliko će stajati.

Dok su neke ranije glasine govorile o cijeni od 1300 dolara, u posljednje vrijeme možemo pročitati kako će ona iznositi 1799 dolara. Početak prodaje Pixela Fold očekujemo krajem lipnja.

Slika nije dostupna Mediji su se dokopali tajnih planova: Poznato je što Google priprema sljedeće tri godine

Googleov novi smartphone sa savitljivim ekranom dodatno će zaoštriti konkurenciju na ovom tržištu na kojem je trenutačno Samsung apsolutni vladar, no sve je veći broj kompanija koje prijete sa svojim modelima poput Motorole, Oppa i drugih.

Izvor: Google

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti