Mediji su se dokopali tajnih planova: Poznato je što Google priprema sljedeće tri godine

Dio planova za sljedeću godinu već je bio poznat, sada znamo i kakvi su planovi kompanije do 2025., no jasno je da se takvi planovi mogu promijeniti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.12.2022. / 11:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako Googleovi pametni telefoni nisu toliko popularni u Hrvatskoj kao konkurentski uređaji poput Appleovih, Samsungovih, Xiaomijevih i drugih, riječ je o odličnim telefonima s naprednim kamerama i konkurentnom cijenom. Kompanija ima velike planove za mobilno tržište, a kakvi su im konkretni planovi za sljedeće tri godine, saznali smo zahvaljujući izvješću koje je ovaj tjedan procurilo na mreži.

Nova generacija uređaja iz serije Pixel Googleov tablet na tržište stiže tek sljedeće godine, a netko ga već prodaje na Facebooku

Za sljedeću godinu, pored novih generacija dosadašnjih modela, Google priprema i nešto novo - svoj prvi savitljivi smartphone. O Pixelu Fold glasine slušamo već neko vrijeme, a sada smo prvi put saznali koliko bi mogao stajati. Cifra nije mala i iznosi čak 1800 dolara. Puno jeftiniji bit će model Pixel 7a, koji očekujemo na nadolazećoj konferenciji Google I/O i njegova cijena iznosit će 449 dolara.

Pixel 8 i 8 Pro trebali bi imati novu generaciju Googleova čipseta Tensor, a prema spomenutom izvješću, model 8 trebao bi biti manji i imati manji ekran. Na tržištu bi se trebao pojaviti krajem 2023.

Za 2024. godinu Google bi mogao odustati od svojeg najjeftinijeg telefona (Pixel 8a) te bi ga, slično kao što Apple radi s iPhoneom SE, mogli predstavljati svake dvije godine. Još jedna promjena za tu godinu, barem prema spomenutom Googleovu planu, odnosi se na modele iz serije Pixel Pro. Naime, osim modela Pixel 9, Google bi mogao predstaviti dva modela Pixela 9 Pro, s različitim veličinama ekrana (spominju se dijagonale od 6,3 i 6,7 inča), slično kao i iPhone Pro i Pro Max. Također, za ovu godinu postoje planovi za savitljivi Pixel, no oni ovise o uspjehu prvog modela.

Google Pixel Fold Napokon znamo kako bi mogao izgledati jedan od najtajnijih Googleovih projekata

Za 2025. godinu Google trenutačno ima nekoliko različitih planova koji se, naravno, još mogu mijenjati. To je godina kada će predstaviti seriju Pixel 10, koja bi mogla uključivati čak četiri modela telefona (dva obična i dva modela Pro) te još jedan savitljivi smartphone dizajna poput Galaxyja Z Flip.

Izvor: Android Police
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti