Googleov tablet na tržište stiže tek sljedeće godine, a netko ga već prodaje na Facebooku

Ovo nije prvi put da se Googleovi uređaji pojavljuju u prodaji na internetu prije nego su službeno predstavljeni.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.12.2022. / 09:29

Nova generacija uređaja iz serije Pixel (Foto: Google)

Google zaista nema sreće s prototipovima svojih nadolazećih uređaja. Nakon što je sredinom ove godine netko putem eBaya prodavao prototip tada još nedostupnog telefona Pixel 7, sada se ista stvar dogodila i s njihovim tabletom.

Slika nije dostupna Je li moguće? Zaposlenik Googlea u restoranu izgubio prototip njihova nova gadgeta

Podsjetimo, tijekom Google I/O konferencije održane ranije ove godine Google je prvi put spomenuo Pixel Tablet, a više detalja o njemu saznali smo tijekom eventa na kojem je službeno lansiran Pixel 7. Iz Googlea su tada objavili da će ovog konkurenta iPadu pokretati Googleov čipset Tensor G2, da će imati postolje pa će se moći koristiti i kao pametni ekran.

Tada je najavljeno da će se ovaj tablet u prodaji pojaviti tijekom sljedeće godine, no konkretan datum, kao i njegova cijena, i dalje nisu poznati.

No iako uređaj službeno nije dostupan, čini se kako bi ga najzagriženiji ljubitelji Googleovih uređaja već sada mogli nabaviti. Naime, na Facebookovoj online trgovini netko prodaje upravo Pixel Tablet, zajedno s postoljem. Prema tim podacima, tablet dolazi s 256GB memorije, s njim se u pakiranju isporučuje punjač, a njegova cijena iznosi - 400 dolara.

Naravno, teško je zaključiti je li ovdje zaista riječ o pravom Googleovom tabletu, odnosno njegovom prototipu, no ne sumnjamo da će potražnja za njim među tehnološkim entuzijastima biti velika te da će ga se što prije htjeti dokopati kako bi saznali sve opcije uređaja.

Slika nije dostupna Objavljene nove informacije o Googleovu savitljivom telefonu

Iz Googlea još nisu komentirali ovu situaciju i je li riječ o pravom prototipu njihova tableta te nije teško za pretpostaviti kako će kompanija vjerojatno provesti istragu kako bi saznali tko se i kako dokopao prototipa tableta koji je završio na Facebook Marketplaceu.

Izvor: Gizmodo
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti