Je li moguće? Zaposlenik Googlea u restoranu izgubio prototip njihova nova gadgeta

Nije poznato je li riječ o nekakvoj PR strategiji ili pogrešci zaposlenika, no sada je jasno kako je lansiranje Pixel Watcha jako blizu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.04.2022. / 15:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

O Googleovom pametnom satu nagađa se godinama, a da internetski div ima velike planove na tržištu nosivih uređaja potvrdila je i njihova akvizicija FitBita. No usprkos tim nagađanjima, glasinama i podacima od izvora upoznatih sa situacijom u kompaniji, Google do sada nije predstavio svoj sat, iako brojni analitičari mjesecima govore kako ga ipak možemo očekivati tijekom ove godine.

Slika nije dostupna Pojavile se fotografije novog Googleova pametnog telefona

Zahvaljujući tehnološkim medijima, do sada su objavljene brojne informacije o Pixel Watchu, no sada znamo i kako bi trebao izgledati jer je, vjerovali ili ne, netko iz Googlea izgubio prototip tog sata. Točnije, ostavio ga je u jednom američkom restoranu. Ono što je posebno zanimljivo, a što upućuje na to da bi ovo mogla biti Googleova PR strategija jest da nitko iz kompanije još nije tražio svoj izgubljeni uređaj nazad.

Fotografije izgubljenog Pixel Watcha objavljene su na Android Centralu, a osoba koja im je poslala fotografije objasnila je kako je sat dobila od prijatelja koji konobari u restoranu u kojem je uređaj izgubljen. Konobar mu je rekao kako je sat izgubljen prije više tjedana, a on ga je čuvao jer je mislio da će ga netko doći tražiti, no kada je vidio da nitko ne dolazi, dao ga je svom prijatelju koji je veliki zaljubljenik u tehnologiju.

On je njegove fotografije poslao novinarima stranice Android Central, a one otkrivaju uređaj kakav smo, zahvaljujući ranijim glasinama i očekivali. Sat kružnog oblika s krunom za upravljanje i s po jednom tipkom sa svake strane (vjerojatno za paljenje i gašenje sata, promjenu aplikacija i slično) te rupicom pored u kojoj je smješten mikrofon ili akcelerometar.

Kako je riječ o prototipu, uređaj se ne može pokrenuti, tj. može se upaliti, no na njegovom se ekranu ne pokazuje operativni sustav.

Slika nije dostupna Sve je više dokaza da će Google uskoro predstaviti svoj prvi pametni sat i novi smartphone

Podsjetimo, još 2010. jedan je zaposlenik Applea izgubio prototip iPhonea 4, a kada su njegove fotografije objavljene odmah su reagirali Appleovi odvjetnici koji su ga se željeli dokopati te je kompanija zaprijetila tužbom. U slučaju izgubljenog Pixel Watcha, nitko iz Googlea nije reagirao - niti su pokušali tražiti sat, niti su, nakon objave fotografija, pokušali stupiti u kontakt s osobom koja je u njegovom posjedu, što ide u prilog teoriji o PR potezu s kojim Google želi povećati interes za svojim uređajem uoči njegova predstavljanja.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti