Google je u listopadu prošle godine predstavio novu generaciju pametnih telefona koja je specifična po procesoru koji pokreće te uređaje. Naime, Pixel 6 i Pixel 6 Pro prvi su telefoni s Googleovim vlastitim čipom Tensor zahvaljujući kojem ovi uređaji imaju puno brži rad procesora, a pogotovo grafike u odnosu na svoje prethodnike. Također, Tensor je dizajniran posebno za modele strojnog učenja, što znači da će s njim najviše profitirati opcije poput Googleova glasovnog asistenta, prevoditelja, fotografija i drugih.

Pametni telefon, ilustracija Informacije koje treba znati prilikom kupovine, ali i prodaje telefona: Evo koji uređaji najmanje i najviše gube na vrijednosti

Čip Tensor trebao bi pokretati i treći smartphone te generacije, Pixel 6a. Ovaj tjedan na mreži su se pojavile nove informacije i prva fotografija (naravno, teško je provjeriti njenu autentičnost) pakiranja ovog telefona. Ona otkriva izbočenje pri vrhu stražnjeg dijela telefona u kojem su smještene kamere i bljeskalica.

Rezolucija glavne kamere iznosit će 12MP, dok će pored nje biti ultraširoka kamera s 12,2MP senzorom. Što se tiče prednje kamere, njena rezolucija iznosit će 8MP. Pixel 6a, prema dosadašnjim glasinama, trebao bi imati OLED ekran dijagonale 6,2-inča (FullHD+ rezolucija) i bateriju kapaciteta 5000 mAh. Do sada nije bilo službenih informacija kada bi Google mogao predstaviti ovaj telefon, a glasine su spominjale da će to biti na konferenciji Google I/O koja će se održati u svibnju.

Ipak, objavljene fotografije pakiranja modela Pixel 6a pokazuju da bi to ipak moglo biti ranije te se ne treba čuditi ako Google već ovaj mjesec predstavi i u pusti u prodaju ovaj smartphone koji bi mogao biti jedan od najzanimljivijih i best buy uređaja na tržištu pametnih telefona.

Izvor: Pocket Lint

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju