Sljedeće godine stiže jedan od najiščekivanijih Googleovih proizvoda

Prvi Googleov pametni sat na tržištu bi trebao konkurirati Apple Watchu, a njegova cijena bit će veća u odnosu na cijenu Fitbitovih satova.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.12.2021. / 10:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Glasine o Googleovom pametnom satu slušamo godinama, a nakon preuzimanja Fitbita, svima je bilo jasno kolike su ambicije kompanije na tom tržištu. Ipak, usprkos očekivanjima i neslužbenim najavama, Google do sada još nije predstavio Pixel Watch. To bi se uskoro moglo promijeniti te bi sljedeće godine napokon trebali predstaviti svoj prvi pametni sat, jedan od njihov najiščekivanijih uređaja posljednjih godina.

Slika nije dostupna Za ljubitelje luksuza: Fitbitova nova fitness narukvica namijenjena je modno osviještenim korisnicima

Iako informacije dolaze iz neslužbenih izvora, treba podsjetiti kako je u jednom nedavnom intervjuu Googleov šef hardvera Rick Osterlo rekao kako rade na razvoju nosivog uređaja s Googleovom operativnom sustavu Wear OS.

Zanimljivo, za dizajn i razvoj prvog Googleovog pametnog sata bit će zadužena ekipa iz hardverskog odjela koja razvija i telefone Pixel i koja je odvojena od Fitbita. Osterlo je ranije objasnio kako Fitbit još nije u potpunosti integriran s Googleom, no naglasio je da će s vremenom zaposlenici Fitbita raditi i na nosivim uređajima s Wear OS operativnim sustavom.

Što se Googleovog pametnog sata tiče (godinama se govori da bi se mogao zvati Pixel Watch, a njegovo kodno ime navodno je Rohan), on bi trebao biti konkurent Appleovom satu te će biti skuplji u odnosu na Fitbitove pametne satove. Kako naglašavaju izvori upoznati sa situacijom u tvrtki, Googleovci žele napraviti snažan sat s kojim će pokazati i korisnicima, ali i svojim hardverskim partnerima kakve su mogućnosti njihova operativnog sustava za nosive uređaje, ako ga se instalira na snažan i dobar hardver.

Slika nije dostupna Osim motivacije za vježbanje, Fitbitovi uređaji korisnike će upozoriti i kad je vrijeme za - odmor

Trebao bi imati osnovne funkcije namijenjene praćenju zdravlja (spominje se praćenje otkucaja srca, no bit će zanimljivo vidjeti hoće li imati i neke dodatne opcije poput EKG-a ili mjerenja zasićenosti krvi kisikom) i fizičkih aktivnosti, a pokretat će ga posljednja verzija operativnog sustava Wear OS.

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti