Osim motivacije za vježbanje, Fitbitovi uređaji korisnike će upozoriti i kad je vrijeme za - odmor

Korisnici određenih modela Fitbitovih uređaja, a koji su pretplatnici njihove usluge Fitbit Premium dobit će novu zanimljivu opciju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.11.2021. / 16:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nosivi uređaji pokazali su se iznimno popularni među ljudima s aktivnim stilom života. Pametni satovi i fitness narukvice konstantno prate korake, broj pretrčanih kilometara, aktivnosti u teretani, zaveslaje itd. te su za mnoge oni motivacija da vježbaju češće i jače. No ponekad se u želji da se spoje krugovi aktivnosti na satu ili nadmaši prijatelje i njihovu aktivnost može pretjerati, a takvo pretjerivanje može imati suprotan učinak i rezultirati ozljedama.

Slika nije dostupna Fitbit priprema novu opciju za svoje uređaje koja će biti zanimljiva svima koji imaju problema s hrkanjem

Fitbit je na svojim pametnim satovima još ranije najavio opciju Daily Readiness Score koja bi korisnicima trebala pomoći prilikom donošenja odluke o tome kada i koliko vježbati, odnosno može korisnicima preporučiti da se, umjesto vježbanja, taj dan odmore. Ta opcija sada je postala dostupna vlasnicima nekih njihovih uređaja, no bit će dostupna samo za korisnike pretplatničkog servisa Fitbit Premium.

Slika nije dostupna Za ljubitelje luksuza: Fitbitova nova fitness narukvica namijenjena je modno osviještenim korisnicima

Kako i samo ime kaže, Daily Readiness Score prikazuje broj bodova baziran na podacima poput dotadašnjih aktivnosti, otkucaja srca, količine spavanja itd. te bi ta brojka korisnicima trebala pokazati jesu li spremni za naporne fizičke aktivnosti ili bi im taj dan bilo bolje odmoriti se. Npr. ako ta brojka iznosi 90, znači da je osoba spremna za vježbanje, ako je 50 onda se preporučuje lagana do umjerena vježba, a ako iznosi neki broj oko 20-30, vrijeme je za odmor i skupljanje snage.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti