Fitbit priprema novu opciju za svoje uređaje koja će biti zanimljiva svima koji imaju problema s hrkanjem

Čini se kako bi Fitbitovi uređaji mogli slušati zvukove iz spavaće sobe te pratiti koliko često i koliko glasno njihovi korisnici hrču.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.05.2021. / 09:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tehnološke kompanije posljednjih su godina razvile brojne i napredne opcije za praćenje zdravstvenog stanja (otkucaji srca, zasićenost krvi kisikom, EKG) i spavanja, a Fitbit trenutačno razvija novu opciju koja bi mogla biti korisna milijunima ljudi koji imaju problema s hrkanjem. Iako još nema službenih informacija iz Fitbita, brojni su tehnološki mediji prenijeli vijest o opciji “Snore & Noise Detect” koja bi, kada se aktivira, trebala pratiti noćne zvukove, s posebnim naglaskom na hrkanje.

Pametni satovi (Foto: Google) Još dva istraživanja potvrdila: Pametni satovi mogu pomoći u ranom otkrivanje zaraze koronavirusom

Danas Fitbitovi uređaji na temelju podataka poput otkucaja srca i pokreta prate cikluse spavanja, a nova opcija praćenja zvukova i hrkanja aktivirala bi mikrofon u trenutku kada uređaj prepozna da su zaspali. Mikrofon bi trebao hvatati zvukove koji nastaju tijekom noći u spavaćoj sobi (da, takvo nešto zvuči prilično jezivo) te će pokušati prepoznati je li riječ o hrkanju ili nekom drugom izvoru buke. Za one koji spavaju u istoj sobi s partnerom/partnericom ili s više osoba, naravno, bit će teško prepoznati izvor buke, tj. uređaj neće moći prepoznati hrče li osoba koja nosi uređaj ili neka druga osoba u sobi.

Fitbit će sve te podatke o noćnim zvukovima i hrkanju snimati i analizirati te korisnicima ujutro prikazati u postocima kako bi znali koliko su hrkali tijekom noći. Tri su razine hrkanja koja će se prikazati - “nikakva do blaga”, za one koji su tijekom noći hrkali manje od 10 posto vremena tijekom spavanja, “umjerena” za one koji su hrkali između 10 i 40 posto te “često” za one koji su hrkali više od 40 posto vremena tijekom spavanja.

Slika nije dostupna Fitbit je predstavio pametni sat koji ima ono što Appleov Watch (još) nema

Također, uređaj će korisnicima dati podatke i o jačini općenitih i ambijentalnih zvukova u sobi (uključujući i podatke o hrkanju).

Nije teško pretpostaviti da aktivacija te opcije neće dobro djelovati na bateriju pa iz Fitbita savjetuju da prije spavanja baterija bude na najmanje 40 posto napunjenosti te je jasno kako će je trebati češće puniti.

Izvor: 9to5Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti