Fitbit je predstavio pametni sat koji ima ono što Appleov Watch (još) nema

Sva tri uređaja trebala bi biti dostupna krajem rujna i vjerojatno će biti posljednji uređaji koje će Fitbit predstaviti kao samostalna tvrtka.

Martina Čizmić | 25.08.2020. / 16:16

Fitbit se požurio i predstavio dva pametna sata i fitnes narukvicu, čime je preduhitrio svog glavnog konkurenta Apple, koji bi svoje nosive uređaje trebao predstaviti u rujnu. Ono što će defitinivno privući pozornost kupaca je činjenica da jedan od novopredstavljenih satova ima ono što Appleovom pametnom satu nedostaje.

Fitbit Sense najskuplji je pametni sat koji je Fitbit do sad izbacio. Uz to što pokazuje vrijeme i povezuje se s pametnim telefonom, ovaj 329 dolara vrijedan sat mjeri elektrodermalnu aktivnost, odnosno koliko dobro naša koža provodi elektricitet te tako može detektirati kad smo pod stresom.

Iako još čekaju odobrenje od regulatora da tu opciju spominju u medicinskom kontekstu, mjerenje razine stresa trebalo bi pomoći korisnicima da uzmu pauzu u trenutku kad ih sat upozori da su pod stresom te ih tako potakne na zdravije životne navike.

Uz Sense, Fitbit je predstavio i pametni sat Versa 3, po cijeni od 229 dolara. Nova verzija dobro poznatog Versa sata ima GPS senzor i funkciju uspostavljanja telefonskog poziva. Predstavljena je i fitnes narukvica Inspire 2 koja uz osvježen izgled stoji 100 dolara.

Sva tri uređaja trebala bi biti dostupna krajem rujna i vjerojatno će biti posljednji uređaji koje će Fitbit predstaviti kao samostalna tvrtka.

Podsjetimo, još je u studenom prošle godine najavljeno da je Google ponudio 2,1 milijardu dolara kako bi preuzeo Fitbit. No, cijela je akvizicija zaustavljena jer regulatori diljem svijeta nisu sigurni da bi to bilo dobro, jer bi Googleu omogućilo uvid u veliku količinu podataka o korisničkim navikama. Prema neslužbenim informacijama, regulatorna preispitivanja mogla bi odgoditi preuzimanje sve do 2021. godine što bi, u konačnici, moglo dodatno naštetiti Fitbitovom udjelu na tržištu nosivih uređaja.

Kako bi barem malo ublažili regulatorno otezanje, Google i Fitbit udružili su snage pa će tako pametni satovi koje je Fitbit danas predstavio do kraja godine dobiti mogućnost komunikacije s Googleovim glasovnim asistentom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti