Google predstavio dva pametna telefona, tablet i pametni sat

Napokon smo saznali sve informacije o novog generaciji pametnih telefona Pixel i prvom Googleovom pametnom satu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.10.2022. / 09:16

Nova generacija uređaja iz serije Pixel (Foto: Google)

Google je i službeno predstavio svoja dva nova pametna telefona i prvi pametni sat s kojima će konkurirati najjačim uređajima na tržištu. Oba nova telefona pokreće druga generacija Googleova vlastitog čipseta (Tensor G2) koji bi trebao garantirati snagu i brzinu uređaja, a pored njega u telefone je i ugrađen sigurnosni čip Titan M2.

Slika nije dostupna U javnost procurile cijene nove linije pametnih mobitela, gotovo dva tjedna prije službenog predstavljanja

Model Pixel 7 dolazi sa 6,3-inčnim ekranom rezolucije 1800x2400 piksela frekvencije osvježavanja 90Hz zaštićen Gorilla Glass Victusom. Baterija bi, kako naglašavaju iz Googlea, trebala izdržati više od jednog dana rada, a aktivacijom opcije “ekstremne štednje baterije” mogla bi izdržati čak do 3 dana. Telefon podržava 30W punjenje putem USB-C punjača te se za pola sata baterija može napuniti do 50 posto kapaciteta.

Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere - glavna rezolucije 50MP te 12MP ultraširoka kamere s poljem snimanja od 114 stupnjeva. Treba izdvojiti i laserski autofokus te optičku i elektronsku stabilizaciju slike.

Pixel 7 Pro ima veći ekran (6,7-inčni rezolucije 1400x3120 piksela) frekvencije osvježavanja od 120Hz. Osim spomenutih čipova Tensor 2 i Titan M2, ovaj uređaj dolazi s do 12GB memorije i u verzijama sa 128, 256 i 512GB prostora za pohranu podataka. Običan Pixel 7 ima 8GB memorije i moći će se nabaviti sa 128 i 256GB pohrane.

Kapacitet baterije iznosi 5000mAh te bi po performansama, odnosno izdržljivosti i brzini punjenja trebala biti ista kao i na modelu Pixel 7. Pored iste dvije kamere koje ima i Pixel 7 (također imaju isti sustav autofokusa i stabilizacije prilikom snimanja), ovaj smartphone ima i 48MP telefoto kameru s peterostrukim optičkim zumom. Prednja kamera za snimanje selfija ista je kod oba modela - 10,8MP s fiksnim fokusom.

Telefoni će se pojaviti u prodaji u SAD-u od 13. listopada po cijeni od 599 za Pixel 7, odnosno 899 za model Pixel 7 Pro.

Pixel Watch

Pixel Watch (Foto: Google)
 
Napokon je službeno predstavljen i Pixel Watch, Googleov pametni sat o kojem smo glasine slušali jako dugo vremena. Dolazi u 41mm kućištu napravljenom od nehrđajućeg čelika. Pokreće ga Samsungov Exynos 9110 čipset, ima 2GB RAM-a i 32GB eMMC memorije te dolazi s brojnim opcijama karakterističnim za pametne satove poput senzora za praćenje otkucaja srca i zasićenja krvi kisikom, kompasom, akcelerometrom itd. Svi kupci dobit će i 6 mjeseci besplatne pretplate na FitBit Premium.

Google Android Podrška za satelitsku komunikaciju stiže i na Androide?

Baterija sata trebala bi izdržati jedan dan, a pola sata punjenja dovoljno je da se napuni do 50 posto kapaciteta. Prvi dojmovi novinara su odlični te se mnogi slažu kako Pixel Watch predstavlja alternativu Appleovim satovima koju su korisnici Androida godinama čekali.

Cijena iznosi 350 dolara za model s podrškom za WiFi, odnosno 400 dolara za model koji podržava i 4G mobilne mreže, a u prodaji će se također pojaviti 13. listopada.

Jučer smo saznali i neke detalje o Pixel tabletu koji će se u prodaji pojaviti tijekom sljedeće godine. I ovaj će uređaj pokretati Tensor G2 čipset, a moći će se postaviti na stalak za bežično punjenje i koristiti kao pametni ekran poput Google Nesta.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti