Google za sljedeću godinu priprema nešto novo i veoma zanimljivo

Pametni telefon sa savitljivim ekranom trebao bi, po načinu otvaranja, biti sličan Samsungovom Galaxy Z Foldu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.09.2022. / 10:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sljedećeg mjeseca Google će na konferenciji za medije predstaviti dva nova pametna telefona i toliko očekivani pametni sat. Do sada su se na mreži pojavile brojne glasine o Pixelu 7 i 7 Pro te Pixel Watchu i teško da Google može iznenaditi s nekim novitetima oko ovih uređaja. No čini se kako neka iznenađenja pripremaju za sljedeću godina kada bi trebali predstaviti dva nova uređaja.

Slika nije dostupna Na mreži osvanuo video Googleova telefona Pixel 7 Pro

Kako prenose tehnološki mediji, developeri su u novoj testnoj verziji Androida pronašli kod koji otkriva Googleove planove za naredno razdoblje, a odnose se na još jedan pametni telefon i tablet.

O tom savitljivom pametnom telefonu također se govori duže vremena - prvo ga je Google trebao predstaviti ranije pa su navodno od njega odustali, no čini se kako su ipak nastavili s njegovim razvojem. Pixel Fold ili kako bi se već trebao zvati po načinu otvaranja bit će sličan Samsungovom Galaxy Z Foldu 4.

Dok neki detalji oko veličine vanjskog i unutarnjeg ekrana nisu poznati, kod u Androidu otkrio je da će telefon imati glavnu kameru rezolucije 64MP i 10MP telefoto kameru, a spominju se i dvije dodatne kamere.

Osim informacija o telefonu, developeri su pronašli i podatke o novom tabletu koji Google priprema. Iz ove su kompanije još u svibnju na I/O konferenciji najavili razvoj tableta, no o njemu naknadno nije bilo previše govora. Ono što je zanimljivo jest da se u kodu spominju informacije o “Pro” tabletu, što znači da možemo očekivati premium uređaj s kojim Google želi konkurirati iPadu.

Slika nije dostupna Je li moguće? Zaposlenik Googlea u restoranu izgubio prototip njihova nova gadgeta

Američka kompanija, dakle, ove uređaje ne bi trebala predstaviti početkom listopada na nadolazećoj konferenciji, no zato bi ljubitelji Googlea trebali imati velika očekivanja za 2023.

Izvor: Android Police

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti