Napokon znamo kako bi mogao izgledati jedan od najtajnijih Googleovih projekata

Zahvaljujući renderima koji su objavljeni ovaj tjedan, znamo kako će izgledati Googleov prvi telefon sa savitljivim ekranom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.11.2022. / 09:41

Google Pixel Fold (Foto: FrontPageTech.com)

Google u budućnosti želi posvetiti veću pažnju svom hardveru poput pametnih telefona, satova i tableta. Poput Applea, kompanija je razvila i vlastite čipove koje koristi u posljednjim generacijama svojih uređaja, a prema glasinama koje mrežom kruže već duže vremena, spremaju se napasti još jedno tržište - savitljivih pametnih telefona.

Slika nije dostupna Ostvaruje se Googleova “najgora noćna mora”  

Zanimljivo, ako su sve te glasine istinite, kompanija je prvotno odustala od razvoja Pixela Fold, no na kraju su ipak nastavili s tim projektom. Iz Googlea još nisu komentirali ovaj uređaj kojeg na stranici Front Page Tech nazivaju jednim od Googleovih najtajnijih projekata do sada.

Ekipa s ove stranice, zahvaljujući izvorima unutar Googlea, već je ranije otkrila informacije o pametnom satu Pixel i posljednjoj verziji Androida, a sada su se dokopali i njihova savitljivog telefona. Na temelju uređaja kojeg su vidjeli, napravili su render koji su objavili na svojim stranicama, a koji prikazuje telefon koji se otvara na sličan način kao i Samsungov Galaxy Fold. Dakle, klasičan vanjski ekran te veći unutarnji ekran za čije je korištenje potrebno rasklopiti telefon. Prema nekim prijašnjim informacijama, njihove dijagonale trebale bi iznositi 5,8 i 7,6 inča, uz frekvenciju osvježavanja od 120 Hz.

Što se opcija tiče, vanjski ekran bi na sredini trebao imati rupicu u zaslonu za kameru, dok bi se ta rupica na rasklopljenom ekranu trebala nalaziti s gornje desne strane. Na vrhu i dnu uređaja smješteni su zvučnici, dok je senzor za otiske prstiju smješten u tipku za paljenje i gašenje uređaja - što znači da neće biti smješten ispod ekrana. Sa stražnje strane telefona nalazi se izbočeni dio, slično kao na Pixelu 7, u kojem su smještene kamere.

  Nova generacija uređaja iz serije Pixel Google predstavio dva pametna telefona, tablet i pametni sat

Iako Google još nije registrirao ime Pixel Fold, na FPT-u kažu kako bi to zaista trebalo biti ime uređaja. Njegovo predstavljanje planirano je za svibanj sljedeće godine na konferenciji I/O, a neće biti jeftin. Prema Front Page Techu, cijena će iznositi 1700 dolara.

Izvor: 9to5Google

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti