Biste li vi izdvojili 500 kuna za ovaj pametni telefon?

Kako god okrenuli priču, izdvojiti 500 kuna za pametni telefon ovakvih specifikacija nije puno!

Saša Fišter sasa@zimo.co | 06.10.2016. / 20:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada pričamo o cijeni pametnih telefona, većina će se složiti s nama kada kažemo da 500 kuna nije puno, pogotovo kada se nude specifikacije poput HomTom-a HT 17.

Naime, HomTom se definitivno probio kao brand među pametnim telefonima u nižem cjenovnom rangu, no osim što ‘nosi’ nisku cijenu, ovaj uređaj nudi i prilično konkurentne karakteristike, pa krenimo redom.

S prednje strane uređaja nalazi se IPS ekran dimenzija 5.5 inča te rezolucije 1280 x 720 piksela. Nadalje, ispod ekrana nalazi se hardverska ‘magija’, pa tako HT17 ima 2GB RAM-a i 16GB interne memorije za početak, koju naravno možete proširiti do maksimalnih 64GB-a. Što se kamera tiče, na prednjoj strani se nalazi 5MP, dok je na stražnjoj strani Sonyjeva kamera sa senzorom od 13MP. Također, ispod kamere nalazi se čitač otisaka prstiju koji obavi sve potrebne radnje za svega 0.3 sekunde, što ovaj uređaj čini sigurnijim za korištenje.

Baterija kapaciteta 3000mAh je sasvim dovoljna da vam ‘izgura’ dan, dok zahvaljujući novoj tehnologiji, bateriju možete puniti 20 do 25% brže nego kod ranijih modela.

Od ostalih stvari valja spomenuti OTG konekciju koja omogućuje spajanje ovog uređaja sa drugim uređajima poput digitalnih kamera, printera, perifernih jedinica ili laptopa. 

Što se samog dizajna tiče, HomTom možda nije najmoderniji uređaj na svijetu, no dizajn izgleda u skladu sa trendovima uređaja ovog cjenovnog razreda. Kao što smo ranije spomenuli, cijena je bitan faktor ovog uređaja, pa se tako HomTom HT17 može nabaviti za svega 76 dolara, što bi bilo oko 500 kuna u što nisu uključeni troškovi carine.

Pročitajte: Zašto je Elephonov P9000 jedan od najtraženiji pametnih telefona na webshopovima?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti