Xiaomi predstavio pametni telefon Mi A1

Telefon solidnih performansi koji radi na "čistom" Androidu čiji je glavni adut njegova pristupačna cijena

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.09.2017. / 19:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je prije tri godine predstavio program Android One namijenjen tržištima u razvoju s kojim su htjeli omogućiti što kvalitetnije iskustvo Androida i na jeftinijim telefonima. Iako dosad nisu imali previše uspjeha s ovim programom, Google u budućnosti želi proširiti Android One na što veći broj tržišta i uređaja. Na indijskom tržištu ovaj internetski gigant udružio je snage s Xiaomijem te su predstavili prvi uređaj Android One ove kineske kompanije – Mi A1 koji će se s vremenom pojaviti i na tržištima brojnih drugih zemalja.

Ovaj smartphone radi na Qualcommovom Snapdragon 625 procesoru, ima 5,5-inčni zakrivljeni ekran, 4 GB RAM-a i 64 GB memorije za pohranu podataka te bateriju kapaciteta 3080 mAh. Također, poput Xiaomijeva flagshipa Mi 6, i ovaj smartphone ima dvije kamere na stražnjoj strani, a radi na "čistom" Androidu 7 Nougat (do kraja godine očekuje se nadogradnja na Android 8), odnosno nema dodatnog softvera koji bi mogao usporiti rad telefona. Iako nije riječ o vrhunskom modelu koji bi mogao konkurirati najjačim telefonima na tržištu, ovo su i više nego solidne specifikacije koje garantiraju odličan rad telefona, a treba spomenuti i cijenu od oko 230 dolara (na indijskom tržištu).

Mi A1 strateški je uređaj u našoj strategiji globalnog širenja i omogućavanja pristupa inovacija svima, komentirao je tijekom predstavljanja telefona stariji potpredsjednik Xiaomija Wang Xiang. Dodao je kako je oduševljen što korisnicima mogu pružiti novi način na koji mogu osjetiti snagu Xiaomija te je "iznimno uzbuđen zbog toga što će njihova suradnja s Googleom donijeti korisnicima diljem svijeta".
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti